Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

12 gånger kändisar varit fabulösa i Marimekko

10 mar, 2023 
Marimekko kläder dam
De färgglada och lekfulla Marimekko-mönstren har blivit riktiga klassiker i Norden.
Men det finska märket är inte bara en favorit på hemmaplan, utan älskas världen över av såväl modeprofiler som Hollywoodstjärnor.
Här listar vi 12 gånger då kändisar synts i fantastiska outfits signerade Marimekko!
Annons
Här lyfter Femina kvinnliga designers – följ med bakom kulissernaBrand logo
Här lyfter Femina kvinnliga designers – följ med bakom kulisserna

Det finska mode- och inredningsmärket Marimekko har varit en stor favorit för många, ända sedan det grundades år 1951 av Viljo och Armi Ratia i Helsinki. Märket blev snabbt, och har förblivit, hyllat för sina originella mönster och sprakande färger – och i dag är deras tyger riktiga klassiker.

Därför är det inte så konstigt att Marimekko är ett favoritmärke för många stilfulla profiler i Norden, och inte heller att det även då och då syns till på världsstjärnor. Här är några härliga exempel på när kändisar och modeförebilder sett fantastiska ut, iförda vackra Marimekko-plagg!

Emili Sindlev

Influencern Emili Sindlev bär Marimekko.

Köpenhamnsbaserade stylisten, influencern och streetstylestjärnan Emili Sindlev är känd för sina lika delar trendiga som färgglada outfits. På sina sociala medier inspirerar hon dagligen hundratusentals följare med sina lekfulla looks. Här är trendsättaren iklädd en färgsprakande kompott av plagg, inklusive ett par fantastiska blå byxor från Marimekko i det ikoniska Unikko-tyget.

Annons

Elton John

Elton John bär en skjorta från Marimekko.

Artisten Elton John är som bekant en stilikon av rang och har för vana att sticka ut i kreativa utstyrslar. På en resa till Saint Tropez 2012 var stjärnan dock mer avslappnat klädd än vi är vana att se honom, men ändå färgstark i skor och skjorta från Marimekko – matchat med ett par kornblå bågar.

Lisa Olsson

Forna bloggaren och numera influencern Lisa Olsson är en riktig ikon när det kommer till det så kallade ”Scandi girl”-modet. Hennes stil kan beskrivas som stilren, avskalad och klassiskt skandinavisk – och numera matchar hon sina sobra plagg med stilfulla smycken från det egna märket Nootka. Här visar influencern hur det ofta så färgrika Marimekko även kan bjuda på plagg i mer vilsamma toner.

Annons

Drottning Sonja av Norge

Kung Harald och drottning Sonja av Norge, iförd en klänning från Marimekko.

Här vankas det en riktigt härlig arkivbild! När det norska kungaparet kung Harald och drottning Sonja av Norge ännu var ett kronprinspar, år 1969, bjöd den dåvarande kronprinsessan på färgfest. Den alltid så stilfulla prinsessan fotograferades med sin make iförd en vacker Marimekko-klänning, sydd i det klassiska prickiga Kivet-tyget.

Fanny Ekstrand

Svenska influencern Fanny Ekstrand Torneur är en stilförebild för många – och har för vana att visa upp sina eleganta och kreativa outfits på sociala medier. Här är hon iklädd en somrig look i vackra färger, signerad Marimekko, som för tankarna till varmare breddgrader. Och visst ger hatten lite ”Coastal grandma”-vibbar?

Annons

Maria Sakkari

Tennisspelaren Maria Sakkari bär en klänning från Marimekko på sin match.

Grekiska tennisstjärnan Maria Sakkari blev ett namn på mångas läppar år 2022, när hon rankades som den tredje bästa kvinnliga tennisspelaren i världen. Här livar hon upp tennisplanen i en stilfull outfit från Marimekko, under WTA-finalen i Guadalajara.

Claire Danes

Skådespelaren Claire Danes bär en klänning från Marimekko.

Många av oss är vana vid att se Homeland-stjärnan Claire Danes uppklädd till tänderna i galaklänning, i olika officiella sammanhang. Men här syns hon härligt vardagsklädd ihop med maken, skådespelaren Hugh Dancy, iförd en Marimekko-klänning, silvriga Birkenstock-sandaler och en jeansjacka. Tänk att det finska modemärket även går att sikta på världsstjärnor strosandes längs New Yorks gator!

Annons

Prinsessan Märtha Louise

Prinsessan Märtha Louise bär en regnjacka från Marimekko.

Prinsessan Märtha Louise av Norge må skapa stora rubriker på grund av sitt okonventionella leverne, men hon kan också väcka uppmärksamhet då och då på grund av sin stil. Här är en härlig tillbakablick på hur prinsessan såg ut under ett besök på Special Olympics, år 2007. Den härliga retrolooken består av sneakers, utsvängda jeans och en färgglad regnkappa i grönt Unikko-mönster.

Ellen Claesson

Influencern och före detta modebloggaren Ellen Claesson är inte den som sticker ut i färg, utan syns ofta i svart, vitt och jordtoner. Här är hon iklädd en hel look från Marimekko, men frångår ändå inte sin sobra stil. I en beige kofta, mönstrad kjol och den ikoniska väskan Karla illustrerar hon märkets klassiskt eleganta sida.

Annons

Rose Byrne

Skådespelaren Rose Byrne i en skjorta från Marimekko.

Australienska skådespelaren Rose Byrne, känd från succéer som Bridesmaids och Bad Neighbours, är en av de Hollywoodstjärnor som har upptäckt det finska märket. Här gästar hon Marimekkos lanseringsevent 2016 i en elegant svart look.

Pernilla Rosenkilde

Köpenhamnsbaserade influencern och vintageälskaren Pernilla Rosenkilde, kan beskrivas som dansk stil personifierad. Den som scrollar genom hennes Instagramflöde lär inte stöta på en enda bild som inte är full av färg, form och mönster av olika slag. Här visar stilförebilden upp sin mysiga gravidstil, iklädd Marimekko från topp till tå.

Annons

Merja Haanpää

Merja Haanpää från hotell Romantik bär en hoodie från Marimekko.

Hotell Romantik-favoriten Merja Haanpää gjorde nyligen intåg i tv-rutan och, i och med det, även svenska folkets hjärtan. Den älskade profilen hyllas nu för sitt charmiga sätt, sin fina inställning till livet – och inte minst för sin härliga stil. I en intervju med Femina visar hon upp sin färgsprakande garderob, som innefattar många Marimekko-favoriter!

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons