Trendar: ModetrenderStylingtipsShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmodeKungligt mode

Rädda slitna tröjan – med föremålet alla har hemma

14 feb, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTt.
Har din favorittröja blivit nopprig, men du vet inte vad du ska göra åt det?
Var inte orolig – det går att lösa enkelt med ett vanligt föremål som de allra flesta har hemma i badrummet.
Så här gör du för att förvandla din gamla tröja och få den att se ny och fräsch ut!
Annons
4 smarta vardagstips som alla kvinnor borde känna tillBrand logo
4 smarta vardagstips som alla kvinnor borde känna till

I ett så kallt land som Sverige går det knappt att överleva om man inte har några stickade tröjor i garderoben. Men alla som äger stickade plagg av olika slag och i olika material kan nog känna igen sig i ett vanligt problem, nämligen att tröjorna eller koftorna efter ett tag blir fulla av noppor. Ofta är det ärmarna, som kanske gnids mot skrivbordsytor och annat, som blir allra nopprigast.

När plaggen blir noppiga är man kanske inte så sugen på att ha dem på sig längre, men samtidigt är det varken särskilt miljömedvetet eller ekonomiskt försvarbart att slänga de stickade tröjorna bara på grund av en sådan detalj. Det finns särskilda maskiner som kan ta bort noppor på stickade plagg, men det behöver faktiskt inte vara så avancerat.

Annons

Så får du bort noppor på ulltröjan

Du kan nämligen ta bort nopporna enkelt med ett vanligt föremål som många har i sitt badrum – nämligen en rakhyvel. Det är alltså inte meningen att du ska börja skära hål i din älskade stickade tröja, men helt enkelt ”raka av” en del av de överflödiga nopporna. Ta lite i taget och var försiktig när du tar bort nopporna på det här sättet.

Detta är dock ett knep som fungerar bäst på tätstickade ulltröjor – plagg som är stickade med större maskor eller är gjorda i syntetiska material kan bli skadade av metoden, så tänk på det innan du går loss med rakhyveln.

Källa: Stylecraze.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons