Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Retroplagget tillbaka – benvärmare i denim

18 aug, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTiktok.
Allt går i cirklar i modet – plagg som är trendiga nu har varit heta både på 80-, 90- och 00-talet.
Ett av de mer oväntade plaggen som gjort en comeback är benvärmare, men nu ska de var gjorda i denimtyg.
Annons
VIDEO: Fem favoriter från Femina – jeansspecialBrand logo
VIDEO: Fem favoriter från Femina – jeansspecial

I modevärlden är allt cykliskt – trender kommer och går, och de som var unga vid millenieskiftet känner igen många av årens hetaste plagg och trender från sin tonårstid. Det är jeans med låg midja, cargobyxor och bar mage som gäller.

En trend som nu har seglat upp och kanske ändå får räknas som en av de mer oväntade comebackerna inom mode är benvärmarna. På Tiktok sprids trenden att ha på sig benvärmare – och allra helst ska de vara gjorda i denimtyg.

Inspirerade av Jane Fondas coola 80-talsstil har allt fler på den populära sociala medier-appen visat hur de skapat sina egna benvärmare av jeans som de köpt second hand, eller av jeans de haft hemma i garderoben men inte längre använder.

Refinery29 skriver att den otippade trenden faktiskt passar perfekt till säsongens hetaste modenycker, som både inspireras av 80-talssiluetter och nostalgi från millenieskiftet. Att allt fler inspireras av dansmode – så kallad ”balettcore” – gör också att de uppdaterade benvärmarna känns logiska.

Annons

Gör dina egna benvärmare

På Tiktok visar Bibi-Jane Del Rosario hur hon skapade flera plagg från ett enda par jeans. Först klippte hon av jeansen till shorts, och använde sedan resten av tyget till att göra sina benvärmare. Genom att fästa gummiband upptill och sy fast fick hon benvärmare som inte rullar ner för benen.

Även influencern Paloma Maria gjorde en egen variant utan att behöva sy – hon använde sig i stället av stövlar som guide när hon skulle klippa sina jeans. Efter att ha klippt av jeansen stoppade hon ner kanterna i stöveln.

– Jag hade på mig dessa ute och fick massor av komplimanger, säger hon i klippet.

SE OCKSÅ: 8 stora trender hösten och vintern 2022Brand logo
SE OCKSÅ: 8 stora trender hösten och vintern 2022
Annons