Fem favoriter från Femina – jeansspecial
1:04

Efter reklamen: Fem favoriter från Femina – jeansspecial

(1:04)

Slå på ljud

Att jeans är ett självklart plagg i nästan alla garderober är nog de flesta överens om – men vilka modeller det är som gäller varierar minst sagt. Från att ha varit den självklara jeansmodellen på allas ben under tio års tid fick stuprörsjeansen plötsligt se sig petade från tronen i förmån för andra typer av jeans. I dag är det främst rakare, lösare jeans eller utsvängda jeans som syns på trendiga människor. Även den klassiskt höga midjan har krupit neråt igen, i samband med att andra trender från millenieskiftet också har kommit tillbaka.

Angelina Jolies omdiskuterade byxor – se nya trenden

De älskade stuprörsjeansen har fått ligga längst bak i mångas garderober, eller till och med rensats bort – men om du inte har gjort dig av med jeansen så finns det faktiskt sätt att bära dem på ett snyggt och moderiktigt sätt, skriver Stylist.

Så stylar du smala jeansen moderiktigt

Det syntes inte minst under de årens modeveckor på olika håll runt om i världen – hos fashionistorna har stuprörsjeansen kommit in i värmen igen. Allt handlar dock om hur du stylar dem. Att klä dig som du gjorde 2009 kommer inte kännas trendigt, om det är det du vill, men stuprörsjeansen går att ge en uppdaterad look.

Så har supermodellerna förändrats genom tiderna

På de modeveckornas besökare såg man hur kombinationen stuprörsjeans och maxade boots av olika slag var succékonceptet. Stoppa i jeansen i dina snyggaste stövlar, som helst går över knät. Ett annat alternativ är att välja smala jeans som är snäppet lösare än riktiga stuprörsjeans som ser ut att ha sprejats på, och sedan bära dem utanpå ett par snygga boots.

Mest läst