Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Så bär du stuprörsjeans på ett trendigt sätt

17 nov, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTt, Pexels.
Under många år var det bara stuprörsjeans som gällde, men den senaste tiden har andra jeansmodeller helt tagit över.
Men det betyder inte att man måste lägga bort alla sina smala jeans för att vara trendig – det finns nämligen snygga sätt att bära dem moderiktigt.
Annons
Fem favoriter från Femina – jeansspecialBrand logo
Fem favoriter från Femina – jeansspecial

Att jeans är ett självklart plagg i nästan alla garderober är nog de flesta överens om – men vilka modeller det är som gäller varierar minst sagt. Från att ha varit den självklara jeansmodellen på allas ben under tio års tid fick stuprörsjeansen plötsligt se sig petade från tronen i förmån för andra typer av jeans. I dag är det främst rakare, lösare jeans eller utsvängda jeans som syns på trendiga människor. Även den klassiskt höga midjan har krupit neråt igen, i samband med att andra trender från millenieskiftet också har kommit tillbaka.

De älskade stuprörsjeansen har fått ligga längst bak i mångas garderober, eller till och med rensats bort – men om du inte har gjort dig av med jeansen så finns det faktiskt sätt att bära dem på ett snyggt och moderiktigt sätt, skriver Stylist.

Annons

Så stylar du smala jeansen moderiktigt

Det syntes inte minst under de årens modeveckor på olika håll runt om i världen – hos fashionistorna har stuprörsjeansen kommit in i värmen igen. Allt handlar dock om hur du stylar dem. Att klä dig som du gjorde 2009 kommer inte kännas trendigt, om det är det du vill, men stuprörsjeansen går att ge en uppdaterad look.

På de modeveckornas besökare såg man hur kombinationen stuprörsjeans och maxade boots av olika slag var succékonceptet. Stoppa i jeansen i dina snyggaste stövlar, som helst går över knät. Ett annat alternativ är att välja smala jeans som är snäppet lösare än riktiga stuprörsjeans som ser ut att ha sprejats på, och sedan bära dem utanpå ett par snygga boots.

Annons