Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Så får du en lyxigare sommarstil: smarta stylingknepet

04 jun, 2023 
Bettina Looney på modeveckan i snygg kombination av vit kavaj och guldsmycken.
En lyxig klädstil handlar sällan om prislappen. Det finns nämligen många billiga och enkla knep att ta till för att uppnå en påkostad känsla. Och mycket handlar faktiskt om något så enkelt som valet av färger. Såhär ska du färgmatcha din sommargarderob om du vill ha en extra exklusiv look.
Annons
Jill Johnsons stilresa - 25 år i rampljusetBrand logo
Jill Johnsons stilresa - 25 år i rampljuset

Det är lätt att tro att klädstilen ser mer exklusiv ju fler lyxiga detaljer man adderar. Men oftast är det precis tvärtom. Våga istället hålla stilen avskalad och enkel, och skippa alltför många iögonfallande detaljer och blingade smycken. Valet är färger är en annan avgörande faktor för hur lyxig stilen känns. Generellt sett brukar nedtonade nyanser ge en mer påkostad känsla än skrikiga färger. Det beror på att neutrala färgkombinationer ger ett tidlöst och sofistikerat intryck vilket uppfattas som mer exklusivt. Här listar vi de mest eleganta färgkombinationerna du kan bära i sommar.

Annons

1. Vitt och guld

Vitt och guld är en oslagbar kombination som garanterat ger dig den där exklusiva känslan. Dessutom passar färgerna extra bra nu under sommarmånaderna. Den här tiden på året brukar vi ju förlita oss på en ljusare färgskala, och just vita plagg i kombination med smycken i guld är en kombination som andas sval riviera-lyx.

Darja Barannik bär vitt och matchar med smycken i guld.
Darja Barannik matchar olika nyanser av vitt och guldsmycken.
Bettina Looney iklädd vit kavaj och guldsmycken.
Stora guldörhängen passar perfekt till en vit kavaj eller blus på sommaren.
Annons

2. Khakigrönt och beige

Khakigrönt och beige är två nedtonade nyanser som inte gör så mycket väsen av sig, men som tillsammans utgör en stilsäker färgkombination. De naturnära färgerna gifter sig nämligen väldigt väl och ger en behaglig stil som känns både genomtänkt och elegant.

Gäst vid modeveckan iklädd beige och grönt.
Grönt och beige är två naturnära färger som passar perfekt ihop.
Bettina Looney iklädd snygg färgkombination av grönt och brunt.
Bettina Looney i fin sommarstil som går i grönt och beige.
Annons

3. Svart och vitt

Svart och vitt är en riktigt klassisk färgkombination som alltid är gångbar – oavsett personlig klädstil och tillfälle. De monokroma färgerna gör dessutom att stilen genast känns tidlös och elegant. Att bära vita sommarplagg tillsammans med svarta accessoarer är ett enkelt och bärbart stylingtips för att uppnå den stilrena färgkombinationen.

Snygg och klassisk stil i vitt och svart från topp till tå.
Svart och vitt är en klassisk färgkombination som funkar i alla lägen.
Svart matchas med vitt i en klassisk och stilsäker färgkombination.
Neutrala färger skapar en tidlös och elegant känsla.
Annons

4. Marinblått och brunt

Till marinblått är brunt ett väldigt bra alternativ, i jämförelse med exempelvis svart. Så satsa på marinblå plagg i sommar och matcha med accessoarer i brunt skinn så kommer du garanterat att få en lyxig look à la Saint Tropez.

Jeanne Damas bär marinblå klänning och väska i brunt skinn.
Stilikonen Jeanne Damas i marinblå klänning och väska i brunt skinn.
Annons