Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Oväntade knepet för att kunna ha skor utan strumpor

01 jun, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTiktok, TT.
glad kvinna sneakers utan strumpor
I varmare temperaturer är det många som väljer ankelstrumpor i sina sneakers – men strumporna glider lätt av och det blir obekvämt.
Nu delar en kvinna med sig av ett ovanligt knep för att i stället kunna gå barfota i skorna, utan att de blir obekväma eller ofräscha.
– Gillar du inte att ha strumpor? Det är inget problem, säger hon i en video på Tiktok.
Annons
Här är skorna du borde satsa på i höstBrand logo
Här är skorna du borde satsa på i höst

När det blir varmare utomhus och vi börjar ha lite mer bara ben är det inte konstigt att välja bort de höga strumporna, och i stället plocka fram nättare ankelstrumpor för att slippa en synlig strumpkant ovanför skorna. Men att ha låga strumpor i skor kan också innebära en del problem – strumporna har en tendens att glida av och korva sig i skon, och blir till ett obekvämt irritationsmoment.

En som tröttnade på att ha strumpor i skorna är Tiktok-användaren Aniezabay, som nu har hittat ett smart knep att ha skor utan strumpor, utan att det blir obekvämt eller att skorna blir illaluktande av fotsvett.

I ett klipp på Tiktok visar hon hur hon sätter in en binda i skorna som en slags temporär sula i skon.

Annons

– Gillar du inte att ha strumpor? Det är inget problem. Du kan använda bindor som sulor i skorna.

Slipper strumpor i skorna

Aniezabay har själv fått tipset från en av sina följare, och visar för sina närmare 60 000 följare hur hon tar bort skyddet från bindan och sedan fäster den som en sula i sina sneakers, för att på så sätt kunna ha skor utan strumpor. När dagen är slut

”Smart idé... Jag hatar strumpor, jag ska testa det”, skriver en person.

”Bra idé, ska köpa sådana”, skriver en annan.

Men andra är mer skeptiska till knepet, och menar att det inte är särskilt miljövänligt att ha nya bindor i skorna varje dag.

Annons