Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Modeexperten: Så många behåar behöver du för att alla outfits ska funka

05 maj, 2023 
AvEbba S. Dahlman
FotografShutterstock

Visste du att det finns ett optimalt antal behåar att ha i garderoben för att undvika en underklädeskris?
Experten avslöjar det oväntade ”magiska numret” behåar varje kvinna bör ha.
Få svaret här!

Annons
Se 5 tecken på att du behöver en ny behåBrand logo
Se 5 tecken på att du behöver en ny behå

En expert på underkläder avslöjar att det finns ett ”magiskt nummer”, eller ett optimalt antal, av olika typer av behåar som varje kvinna bör ha i garderoben. Ja, i alla fall om du vill säkerställa att du har en behå som sitter snyggt under varje outfit.

Men svaret kan komma att överraska, eftersom det är högre än vad många kanske tror.

Det perfekta antalet behåar i garderoben

Experten på ämnet Emily Blount, grundare och produktutvecklare på underklädesvarumärket Lounge Underwear, låter meddela att det perfekta antalet är tio stycken.

Enligt henne betyder tio behåar att du kan säkerställa alla dina behov, så som bekvämlighet, funktion och speciella tillfällen. Det skriver tidningen The Sun, som vidare skriver att det inte finns någon statistik över exakt hur många behåar kvinnor äger i snitt, men att det finns en del studier som tyder på att det skulle röra sig om omkring fem stycken.

Annons

I en ny intervju med mode- och livsstilssajten Femail utvecklar Blount vidare:

– Skapa en kapselgarderob med behåar för varje tillfälle. Exempelvis tre vardagsbehåar, tre sportbehåar eller ”chilla hemma”-behåar, två snygga behåar, varav minst en har en djup urringning, och slutligen en axelbandslös behå.

Hon är dock noga att poängtera att du bör bygga din behågarderob utifrån dina behov och din livsstil. Det magiska numret kan alltså skifta lite från person till person.

– Antalet behåar och trosor du behöver beror helt och hållet på hur aktiv du är och vilka olika tillfällen du behöver behåar för. Men att bära rätt sorts behå för rätt tillfälle, gör så mycket mer än att bara hålla dina bröst på plats, säger hon till sajten.

Olika behåmodeller har olika funktion. Varje outfit kräver rätt behå. Du vill exempelvis inte bära en svart behå under ett ljust och skirt plagg, om du vill undvika att underkläderna lyser igenom.

Byt behå ofta och testa din behåstorlek

De magiska numret för trosor då? Blount menar på att det är omkring 15-20 stycken, och det baserar hon på en uppskattning av antal trosor man behöver för att aldrig behöva få slut på rena underkläder.

Vidare säger hon att många kvinnor ofta glömmer att man faktiskt behöver rensa ut och inhandla nya behåar med jämna mellanrum, eftersom de förlorar sin funktion med tiden.

Hon rekommenderar att man går och mäter sin behåstorlek en gång om året, eller åtminstone varje gång du ska investera i en ny behå. Kontrollera passformen runt kroppen, i kupan och på behåbanden varje dag när du klär på dig – så märker du snabbare när det är dags att byta behå.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons