Trendar: ModetrenderStylingtipsShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmodeKungligt mode

7 smarta knep som gör att du ser längre ut

21 mar, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Det är omöjligt att faktiskt bli längre än man är naturligt, men med kläder går det att komma långt.
Din styling och klädval kan gör att du ser längre ut än vad du är – så här gör du!
Annons
Camilla Thulin om modebranschen och dagens skönhetsidealBrand logo
Camilla Thulin om modebranschen och dagens skönhetsideal

1. Svart kan vara din bästa vän

Att gå klädd i svart kan göra att man ger ett långt och gängligt intryck – om man har kläder i rätt storlek. Bär du svarta bylsiga plagg kommer du inte se längre ut, utan välj hellre mer figurnära alternativ som sitter snyggt.

2. Korta toppar balanserar kroppsdragen

Det är lätt att tänka att korta plagg gör att man ser kort ut, men så är det faktiskt inte! Kortare jackor och toppar ger balans åt kroppens olika delar, och kan göra att dina ben ser längre ut.

Annons

3. Hatt förlänger ovanifrån

Om du trivs i hatt så kan det göra att du ser längre ut! Vill du ge ett längre intryck när du väljer hatt så är det några saker du bör tänka på. Hatten ska inte vara bredare än axellängd, och färgen bör inte sticka ut för mycket mot resten av din outfit.

Kate Middleton på St Patrick's day.
Kate Middleton visar att hatt kan förlänga siluetten.

4. Hudfärgade klackar

Det här är ett klassiskt knep. Pumps i en färg nära din hudton, med lite spetsig tå och tunnare klack, gör att dina ben ser mycket längre ut. En som älskar detta knep är brittiska prinsessan Kate Middleton, och en annan skådespelaren Angelina Jolie.

Annons

5. Smycken är lika viktigt

Man får inte glömma bort hur smycken kan påverka en look. Om du vill se längre ut är det långa och tunna halsband som gäller, och långa hängande örhängen snarare än mindre eller rundare. Välj gärna olika geometriska former som trianglar och fyrkanter, och håll det tunt och lätt.

6. Korta kjolar och raka byxor förlänger

Byxor och kjolar som börjar i midjan snarare än på höften gör att benen ser längre ut, då man får intrycket av att benen börjar högre upp. Raka jeans och byxor får det att se ut som att underkroppen är längre, då det skapar en rak linje. Detsamma gäller kjolar som slutar en bit ovanför knät – det skapar en illusion av att du är längre än du är.

7. Visa lite hud

Genom att visa lite hud kan du få det att se ut som att kroppen är längre än den är. Testa toppar med urringning eller båtringning för att ge intrycket av en längre hals och överkropp. Samma princip gäller också på båda armar och ben.

Annons
Angelina Jolie klädd i svart.
Angelina Jolie använder ofta flera knep för att se längre ut – här visar hon lite hud och är klädd i svart.

Källa: Brightside.

Här lyfter Femina kvinnliga designers – följ med bakom kulissernaBrand logo
Här lyfter Femina kvinnliga designers – följ med bakom kulisserna
Annons