Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Vårens trendigaste jeansmodell – så stylar du

20 mar, 2023 
AvAino Oxblod
FotografInstagram, tt.
Cargobyxan har varit ett av höstens trendplagg – men i vår är det cargojeansen som gäller.
Den pösiga jeansmodellen med fickor är en av vårens stora jeanstrender, som allt fler väljer att anamma.
Så här testar du jeanstrenden på ett snyggt sätt!
Annons
Fem favoriter från Femina – jeansspecialBrand logo
Fem favoriter från Femina – jeansspecial

Med 90-talets och tidiga 00-talets återtåg i modevärlden är det kanske inte så förvånande att cargobyxan varit trendig ett tag. Den pösiga och på många sätt praktiska byxan, som ofta har stora fickor och är gjorda i funktionsmaterial, var en given trendbyxa på 90-talet, som bars av världsstjärnor som Britney Spears och pojkbandet Backstreet boys.

Nu har cargomodellen fått ett nytt uppsving i vår – i form av jeans. I vår är cargojeansen nämligen den hetaste jeansmodellen. De ska fortfarande vara pösiga och ha stora fickor, men också vara gjorda i denimmaterial.

Några av vår tids största stjärnor, som Bella Hadid, Zendaya och Hailey Bieber visar att jeansmodellen går att styla modernt och enkelt, och att de fungerar lika bra i vardagsgarderoben som mer konventionella jeans.

Annons

Så stylar du heta jeanstrenden

På modehusens catwalk-visningar har cargojeansen också synts på vårvisningarna. Blumarine, som gjort sig kända för sitt milleniedoftande mode, visar cargobyxor i denim på sina modevisningar, då stylat med en matchande topp i samma tyg med långa fjärilsärmar.

Cargojeansen passar snyggt att matcha med både kortare stickade tröjor och oversize-kavajer, och jeansens stora fickor ger spännande dimension till oufitsen. Det går enkelt att styla cargojeansen som vilka andra jeans som helst – se till exempel Instagram-profilen Alyssa nedan, som väljer en tajt enkel bomullströja till sina cargojeans, en look hon kompletterat med skärp och spetsiga ballerinaskor.

Annons