Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmodeKungligt mode

10 handplockade vårskor som är både snygga och sköna

15 mar, 2024 
sköna vårskor dam
Möt våren i ett par nätta skor som kombinerar komfort med stil. Feminas shoppingexpert har valt ut 10 par som prickar in alla rätt våren 2024.
Annons

Det börjar snart bli dags att putsa av och stoppa undan tjocka vinterskor och grova kängor, och istället plocka fram nättare varianter. Överallt ser vi inspirerande bilder på snygga och trendiga vårskor, samtidigt som flera av dem inte alltid är de mest bekväma skorna som passar att bära under en hel dag eller kväll. Slingbacks och kitten heels är två av säsongens stora trendmodeller, samtidigt som en smal, om än låg, klack och en öppen sko med en tunn rem vid hälen inte är det som utstrålar mest komfort.

Men det finns faktiskt många alternativ hos butikerna och kedjorna som låter dig känna dig bekväm utan att tumma på stilkänslan. Feminas shoppingredaktör Cecilia Persson har samlat de bästa tipsen för att hitta vårskor som är bekväma, samt handplockat 10 utvalda par som prickar in kriterierna.

Så känner du igen ett par sköna vårskor

  • Design och passform
    Det finns några bra tumregler för att välja en sko som sitter bekvämt. Givetvis är vi alla olika och en sko som är skön för en person att bära behöver inte vara det för en annan, men generellt är en helgjuten sko att föredra framför en variant med remmar som lätt kan skära in. Om du ändå vill bära det sistnämnda så är breda remmar att föredra framför tunnare remmar.
  • Klackens höjd och bredd
    I de flesta fallen är höga klackar inte det bästa valet om du vill ha ett par sköna skor. Samtidigt är inte heller helt platta sko det mest bekväma alternativet – något många känner igen efter en hel dag i platta ballerinas eller Converse. Det bästa är alltså att hitta en klackhöjd som passar just dig; en minimal klack är oftast skönare än ingen alls. Om du ändå vill bära klackar till ett särskilt tillfälle är tipset att välja en variant med en klack som inte är högre än cirka fem centimeter. Klacken i fråga får då gärna vara en bred blockklack eller kilklack som fördelar kroppens vikt på en större yta i skon.
  • Stil
    Förutom att de ska vara sköna att bära så är även stilen på skorna viktig för att du ska känna dig bekväm i dem. Lägg därför gärna lite extra tid på att fundera över vilken typ av sko som passar in i din vardag bäst och vilka plagg du kommer oftast kommer att kombinera dem med.

Annons

Vårskor dam – 10 sköna och snygga köp 2024

Här hittar du tio handplockade par vårskor som både håller stilen och har en bekväm design. Vilka väljer du i vår?

1. Ballerinaskor, Vagabond

Våren 2024 är Mary Janes något av det trendigaste du kan bära! De stängda skorna med remmar syns överallt, hos både kedjorna och modehusen. Dessa stilrena ballerinaskor från Vagabond är gjorda i läder och har en bred rem över foten. De finns även i ljusbeige, ANNONS se mer och köp skorna här.

Svarta ballerinaskor i skinn med en bred resårrem över foten från Vagabond
Klicka på bilden för att komma direkt till skorna.

2. Sneakers, Ecco

Svarta klassiska sneakers i skinn med en stötdämpande sula och en elegant design som gör att de är snygga nog att bära till många olika tillfällen – från jobbmötet till aw:n eller festen. ANNONS Se mer och köp skorna här.

Annons
Svarta sneakers i skinn med vit tjock sula från Ecco
Klicka på bilden för att komma direkt till skorna.

3. Espadrillos, & Other Stories

De klassiska kilklackarna har länge varit ett bra alternativ för den som vill komma upp lite men som samtidigt är obekväm i klackar. Dessa espadrillos har dessutom en raffiaklädd platåsula vilket gör att lutningen mellan hälen och trampdynan blir mindre – med andra ord ett perfekt alternativ när du vill känna dig lite extra snygg (och lång) De har även breda remmar i brunt läder fram samt en smalare runt ankeln, ANNONS se mer och köp skorna här.

Annons
Kilklackar med raffia och remmar i brunt skinn från & Other Stories
Klicka på bilden för att komma direkt till skorna.

4. Vita sneakers, Puma

Vad skvallrar med om vår än vita sneakers? Om du vill ha ett par som är riktigt sköna så kan du spana in sneakers från Puma, bland annat dessa, då de har en så kallad Soft Foam-innersula. Definitivt ett par skor du inte kommer vilja ta av dig i första taget! ANNONS Se mer och köp skorna här.

Vita sneakers med skön sula från Puma
Klicka på bilden för att komma direkt till skorna.

5. Loafers, & Other Stories

Ett par tidlösa loafers är ett stilsäkert alternativ till såväl klackar som ballerinas till festligare tillfällen, men också när du vill vara lite extra snygg till vardags. Dessa svarta Penny Loafers är gjorda i läder och har en låg klack. ANNONS Se mer och köp skorna här.

Annons
Svarta Penny loafers i skinn från & Other Stories
Klicka på bilden för att komma direkt till skorna.

6. Ballerinaskor, ATP Atelier

Även svenska ATP Atelier har ett par vackra ballerinaskor med Mary Jane-design i vår. Deras varianter är gjorda i mjukt läder och har en tunn rem över foten samt en liten klack. ANNONS Se mer och köp skorna här.

Trendiga ballerinas i skinn med en tunn Mary Jane-rem och låg klack från ATP Atelier
Klicka på bilden för att komma direkt till skorna.

7. Snörskor, Ellos

Stilsäkra snörskor med herrinspirerad design som är ett så coolt alternativ till ballerinas och loafers! De är gjorda i krokopräglad skinnimitation och kommer vara riktigt snygga till såväl kostymbyxor som jeans i vår. ANNONS Se mer och köp skorna här.

Annons
Svarta låga snörskor med herrinspirerad design i krokopräglat fuskskinn från Ellos
Klicka på bilden för att komma direkt till skorna.

8. Skor med bred klack, Tamaris

Dessa minimalistiska skor prickar in alla rätt när det kommer till bekväma klackskor – klacken är bara 4,5 centimeter hög, vilket är högt nog för att få en snygg hållning och silhuett samtidigt som den minimerar risken att få ont av skorna. Med sin tidlösa design i svart går de att bära till så gott som alla olika färger och plagg, vilket gör dem till ett mångsidigt inslag i basgarderoben. De finns även i ljusbeige, ANNONS se mer och köp skorna här.

Annons
Svarta klackskor med en bekväm låg och bred klack från Tamaris
Klicka på bilden för att komma direkt till skorna.

9. Loafers, Tamaris

Dessa stilsäkra loafers i brunt läder har en mjuk innersula och en design som är framtagen för att vara riktigt bekväm. Den tidlösa designen och eleganta kedjedetaljen framtill gör att de är lika snygga med kostymbyxor som jeans i vår och sommar. Skorna finns även i svart, ANNONS se mer och köp dem här.

Sköna bruna loafers med bra sula och kedjedetalj fram från Tamaris
Klicka på bilden för att komma direkt till skorna.
Annons

10. Sandaler, & Other Stories

När värmen väl är här på riktigt är ett par stilsäkra sandaler ett måste, och som kommer att användas ända fram till hösten. Dessa har en tjock sula och breda pistagegröna remmar som korsas över foten samt bakom hälen. De finns även i svart och i brunt, ANNONS se mer och köp skorna här.

Chunky sandaler med tjock svart sula och breda korsade remmar i grönt skinn från & Other Stories
Klicka på bilden för att komma direkt till skorna.
Modeguide: 3 största trenderna inför våren och sommaren 2024Brand logo
Modeguide: 3 största trenderna inför våren och sommaren 2024
Annons
Annons