Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Snygga skotrenden som gör att du ser längre ut

07 aug, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Elsa Hosk.
Skor med T-rem är en riktigt klassisk skomodell, som nu kommit tillbaka och blivit trendigt på nytt.
Den snygga retroskon gör dessutom att benen ser riktigt långa ut – här är stjärnorna du kan inspireras av!
Annons
Här är skorna du borde satsa på i höstBrand logo
Här är skorna du borde satsa på i höst

T-rem-skor, eller T-bar shoes, är en riktigt klassisk skomodell, som många förknippar med mode från det glada 20-talet, och Charleston-dansare. Men nu är den stiliga retroskon tillbaka på modehimlen, och har synts på allt fler profilerade fötter det senaste året.

T-skon känns igen på den karaktäristiska remmen som går över foten och bildar formen av bokstaven T. Ofta har skorna en lite lägre klack och täckt tå, men det finns alla möjliga varianter av skon, och du hittar även skor som har både T-rem, öppen tå och hög stilettklack. Modellen på skorna gör att benen, och i förlängningen du, ser längre ut.

Annons
Jeanne Damas.
Jeanne Damas med en variant av T-rem på fötterna.

Stjärnorna som älskar T-skon

Svenska supermodellen Elsa Hosk är en av världens mest hyllade modeprofiler, som länge har hyllats för sin personliga stil, och dessutom startat en egen klädlinje. När hon fotades på modeveckan i New York i september förra året bar hon ett par svarta skor med T-rem, till en stickad klänning i krämvitt med ljusblå detaljer.

Elsa Hosk.
Svenska Elsa Hosk har en klassisk skomodell på fötterna.
Annons

Hosk är långt ifrån den enda som tycker om retroskon. Franska designern och modellen Jeanne Damas har också fotats med T-skor, och trenden blir omskriven av franska Vogue. Modeprofilen Tamu McPherson bar en variant på Paris fashion week, medan modeprofilen Juny Breeze från Paris valde skon när hon besökte Londons modeveckan.

Annons