0:32

Efter reklamen: Så får du tvätten krispigt vit igen

(0:32)

Torka handtvättade plagg

Har du handtvättat plagg och vill få bort allt överflödigt vatten så att de torkar snabbare? Då kan man faktiskt plocka fram salladsslungan, om man äger en sådan. Slungan fungerar som en liten minicentrifug på såväl sidentoppar som ulltröjor.

Dragkedja som åker ner

Vissa jeans envisas med att ha dragkedjor som åker ner, så det alltid ser ut som man glömt dra upp gylfen efter ett toalettbesök. Ett smart knep för att motverka det är att fästa en liten nyckelring eller ett gummiband i dragkedjans löpare, och sedan fästa denna runt jeansknappen.

Att städa duschen har aldrig varit enklare – knepet som förvånar alla

Maska på strumpbyxan

De flesta vet känslan – man har gjort sig fin och känner sig elegant när man tittar ner och inser att strumpbyxorna man har på sig har en maska på benet. Om man har genomskinligt nagellack i väskan då är lyckan gjord, den kan hindra att maskan går upp ytterligare. Även hårspray kan ha samma effekt.

Blåbärsfläckar på kläder

Kladdat blåbär på kläderna? Prova att lägga citronsaft på fläckarna innan du tvättar.

Blodfläckar – så får man bort dem

Blod kan vara svårt att få bort från kläder. Här kan man faktiskt ta hjälp av sitt eget spott. Salivet löser upp enzymerna i blodet, så spotta först lite på fläcken, innan du tvättar med kallt vatten.

Hemligheterna som stylisterna kanske inte vill berätta för dig

Oljefläckar på kläder

En annan fläck som kan kännas hopplöst svår att få bort är fettiga oljefläckar. Prova att lägga babypuder eller potatismjöl på fettfläcken över natten, innan du tvättar.

Sminkfläckar på kragen

Smink på en vit skjortkrage eller t-shirt är riktigt knepigt att få bort, och har fått oss att slänga mer än ett plagg genom åren. Men ge inte upp! Upptäcker du en sminkfläck på kläderna, så testa att använda ofärgad sminkborttagning på en trasa för att ta bort det.

Smarta knepet – för att slippa vanliga problemet med diskmaskinen

Källa: Damernas värld.

Mer läsning

Femina