Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Smarta knep för att rädda kläderna från fläckar, hål och krångel

10 aug, 2021 
AvAino Oxblod
FotografSun Shock
Alla har vi varit med om krånglande plagg, jobbiga fläckar som inte går bort eller olägliga maskor.
Här är de bästa knepen för att läsa alla jobbiga klädsituationer man kan tänkas hamna i!
Annons
Så får du tvätten krispigt vit igenBrand logo
Så får du tvätten krispigt vit igen

Torka handtvättade plagg

Har du handtvättat plagg och vill få bort allt överflödigt vatten så att de torkar snabbare? Då kan man faktiskt plocka fram salladsslungan, om man äger en sådan. Slungan fungerar som en liten minicentrifug på såväl sidentoppar som ulltröjor.

Dragkedja som åker ner

Vissa jeans envisas med att ha dragkedjor som åker ner, så det alltid ser ut som man glömt dra upp gylfen efter ett toalettbesök. Ett smart knep för att motverka det är att fästa en liten nyckelring eller ett gummiband i dragkedjans löpare, och sedan fästa denna runt jeansknappen.

Maska på strumpbyxan

De flesta vet känslan – man har gjort sig fin och känner sig elegant när man tittar ner och inser att strumpbyxorna man har på sig har en maska på benet. Om man har genomskinligt nagellack i väskan då är lyckan gjord, den kan hindra att maskan går upp ytterligare. Även hårspray kan ha samma effekt.

Annons

Blåbärsfläckar på kläder

Kladdat blåbär på kläderna? Prova att lägga citronsaft på fläckarna innan du tvättar.

Blodfläckar – så får man bort dem

Blod kan vara svårt att få bort från kläder. Här kan man faktiskt ta hjälp av sitt eget spott. Salivet löser upp enzymerna i blodet, så spotta först lite på fläcken, innan du tvättar med kallt vatten.

Oljefläckar på kläder

En annan fläck som kan kännas hopplöst svår att få bort är fettiga oljefläckar. Prova att lägga babypuder eller potatismjöl på fettfläcken över natten, innan du tvättar.

Sminkfläckar på kragen

Smink på en vit skjortkrage eller t-shirt är riktigt knepigt att få bort, och har fått oss att slänga mer än ett plagg genom åren. Men ge inte upp! Upptäcker du en sminkfläck på kläderna, så testa att använda ofärgad sminkborttagning på en trasa för att ta bort det.

Annons