Trendar: InredningMat och dryckResor

Smarta knepet – för att slippa vanliga problemet med diskmaskinen

03 aug, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTiktok.
Om man har en diskmaskin känner man igen problemet – disken är ren men fortfarande blöt.
Ska man ställa sig och handtorka av disken? Nej, säger Babs, vars video med ett smart diskmaskinsknep nu sprids i ilfart på sociala medier.
Kolla in det kluriga tipset, och slipp blöt disk!
Annons
Bästa tvättknepen du förmodligen inte känner tillBrand logo
Bästa tvättknepen du förmodligen inte känner till

Alla som har en diskmaskin känner igen problemet – när diskmaskinen har gått klart och man låtit den vädra en stund är disken fortfarande blöt på sina ställen. Medan vissa låter disken vila i maskinen över natten för att den ska torka, ställer sig andra och torkar av det som behövs med en handduk.

Men nu visar den finurliga farmorn Babs upp ett smart knep på sin kanal på sociala medier-appen Tiktok, som gör att många testar ett nytt sätt att torka disken på.

I videon står Babs vid en diskmaskin, och förklarar att det finns ett enkelt sätt att lösa det blöta dilemmat på.

– Hej, det är Babs. Har det här någonsin hänt dig? Du har diskat disken men allt är fortfarande blött. Handtorka inte disken, utan gör det här i stället, säger hon i videon.

Annons

Diskmaskinens rena disk blir torr snabbt

Det Babs föreslår är att man, efter att diskmaskinen körts klart, hänger in en frottehandduk och stänger diskmaskinsluckan i fem minuter. Den suger då åt sig all extra fukt, som annars hamnar på den rena disken.

Videon har gillats över 400 000 gånger, och bland de många tusen kommentarerna är det flera som är fascinerade över att knepet fungerar.

”Jag har bokstavligt talat tömt den varje dag och låtit disken lufttorka på diskbänken”, skriver en person.

”Va? Jag hade ingen aning om detta. Jag brukar vänta med att plocka ut maskinen till dagen efter så att jag ska slippa torka”, tycker en annan.

”Åh, det här var livsförändrande! Vi beställde en ny diskmaskin i mars. Den har fortfarande inte kommit. Jag torkar av disken varje dag. Tack!”, skriver en annan.

Annons