Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Hemligheterna som stylisterna kanske inte vill berätta för dig

06 aug, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Deras jobb är att få oss att bli våra snyggaste jag – men vad har stylisterna för knep egentligen?
Här avslöjar några stylister sina yrkeshemligheter, som gör att vi kan klä oss lika snyggt som dem!
Annons
Så håller du stilen - 5 smarta modetipsBrand logo
Så håller du stilen - 5 smarta modetips

Att ha stil behöver inte betyda klänning och klackar

Som kvinna är det lätt att fastna i att uppklätt är lika med klänning och klackar – så behöver det inte alls vara.

– Mode betyder inte att man måste vara supertjejig. Jag är pojkflicka i hjärtat så jag gillar att uppmuntra kvinnor att experimentera med herrkläder och mer avslappnade plagg. En pojkflickig trend jag älskar är att ha trenchcoat till sneakers, menar Olivia Pierson, modeexpert på Tiptalk.

Lägg inte för mycket tid på att välja outfit

Under en dag tvingas man ta enorma mängder beslut – då är det skönt om kläderna inte behöver vara en del av ens dilemman.

– Slösa inte tankekraft på morgonen när du ska klä på dig. Gör dig av med saker du inte kan ha på dig eller sällan vill ha på dig och förenkla din garderob med plagg du tycker om. Håll din stil enkel så kommer du ha energi att tackla livets tuffare problem, menar Dan Meyer, stylist.

Annons

Våga blanda dyrt och billigt

Känner du press att allt ska vara dyrt och exklusivt? Släpp det.

– Det är verkligen okej att blanda dyrare accessoarer med billigare plagg, säger Olivia Pierson.

Men det kan vara värt att investera i dyra klassiker

– Många tror att de inte har råd med dyrare stil. Men du får ut mer av dina pengar om du spenderar dem på en bra investering som du använder u år, som en cool väska, i stället för att slösa pengar på flertalet plagg som inte är klassiker, säger Nathalie Halcro, modeexpert på Tiptalk.

Moderegler finns av en anledning

Många kämpar så hårt för att få en unik stil, att de till slut varken vet ut eller in. Men det finns en enkel lösning.

– Din personliga stil ska passa din livsstil, ditt humör, och dina resurser, men känn inte att du måste bryta mot reglerna för att skapa en unik personlig stil. Klassikerna kallas klassiker av goda anledningar, säger Kylen Moran, stylist och modebloggare.

Annons

Du är inte för fin för secondhand

– Oavsett om du ska sälja eller köpa så är andrahandsaffärer din bästa vän. Sälj förra säsongens nyckelplagg och du har en större budget för att kunna köpa lite roliga plagg från kommande säsongen, säger Nathalie Halcro.

Har du ingen midja – skapa en

Alla kroppar ser olika ut, och gör att man vill framhäva eller dölja olika saker. Något många kämpar med är att få till en snygg midja. Men det finns ett enkelt knep!

– Om du har en äpple-kroppstyp, så är målet att skapa kurvor och förlänga din siluett. Håll dig borta från fyrkantiga, lösa former och monotona färger på både överdel och nederdel. Välj i stället plagg som markerar midjan ordentligt, och om du tvekar, ha ett bälte som ger illusionen av en naturlig midja, säger Kristina Michniak, stylist.

Lika viktigt att veta vad man ogillar

För att få stilen man vill ha är det lika viktigt att ha koll på vilka trender och plagg man inte tycker om, som de man tycker om.

– Var inte rädd för mode! Mode ska vara roligt och glatt, inte skapa stress. Nyckeln till att hitta en personlig stil är att lista – ja, skriv ner dem – plagg som får dig att känna dig bekväm och självsäker, och sakerna som får dig att känna dig obekväm eller inte som dig själv. Den senare gruppen ska du inte ha på dig – hur trendiga de än blir, säger Stephen V. Hernandez, stylist.

Annons