Trendar: ModetrenderStylingtipsShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmodeKungligt mode

Smarta knepen för att du ska slippa slänga dina kläder

03 dec, 2021 
AvAino Oxblod
FotografPexels.
Allt fler blir måna om att inte köpa för mycket nya kläder, och istället välja second hand eller ta vara på det man redan äger.
Men för att kunna använda kläderna vi redan äger så länge som möjligt, måste vi kunna ta hand om dem – och rädda upp krissituationer.
Här är flera enkla knep för att slippa slänga kläder och skor.
Annons
Hon hyr ut märkeskläder via månadsabonnemang – för miljöns skullBrand logo
Hon hyr ut märkeskläder via månadsabonnemang – för miljöns skull

Som en motvikt till dagens samhälle med snabbt mode med shopping av plagg som sedan slängs efter en säsong, är det många som vill hitta en motvikt. Allt fler väljer att shoppa second hand, eller kanske ännu hellre ta till vara på plaggen vi redan har.

För att bli mer hållbar i sin garderob är det bästa att lära sig att ta hand om det vi har i garderoben, och hitta sätt att använda eller laga plagg som annars hade hamnat i soporna. Här är xx smarta knep för att få dina kläder och skor att både se snygga ut och leva längre.

Gylfproblem

Att byxor har en gylf som åker ner hela tiden är helt klart något som kan göra att du som ägare till slut väljer att göra dig av med dem, trots att byxorna i övrigt kanske är snygga och sitter bra. Men det finns en enkel lösning! Trä en enkel nyckelring i öglan på gylfen, och trä den om knappen på byxorna innan du knäpper. På så sätt håller sig gylfen uppe hela dagen.

Annons

För långa byxben

Orkar du inte gå till skräddare och är för dålig på att sy själv, samtidigt som byxorna du köpt har för långa ben? Fäst en gummisnodd nere på benet, och rulla upp byxbenet kring den. På så sätt kommer de inte rulla ut sig av sig själva.

Rengör sneakers

Ett par bra sneakers kan hålla i flera år bara vi tar hand om dem. Använd dig av ett vanligt suddgummi för att få bort smuts och fläckar från skorna.

Gravidjeans

Är du gravid och vill fortsätta använda dina favoritjeans så länge som möjligt, så finns det knep för det. Om jeansen sitter bra i benen fortfarande men har blivit för små i midjan kan du ta hjälp av en vanlig gummisnodd. Fäst gummisnodden vid jeansknappen, och för den sedan genom knapphålet, och sedan tillbaka runt knappen igen. Täck sedan över din smidiga lösning med en snygg tröja, så är det ingen som kommer tro annat än att jeansen sitter som de ska.

Avskavda hörlurar

Många som har större hörlurar känner igen problemet – efter flitig användning börjar höljet på hörlurarna, som man har mot öronen, skavas av. Istället för att vänta på att det blir mer och mer avskavt kan man ta hjälp av tejp för att plocka bort delarna som håller på att ramla av.

Få bort deodorantfläckar

Att få fläckar av deodorant på behåar eller toppar är det många som drabbas av. Använd dig av ett enkelt dryer sheet, som du kan hitta i mataffären, för att få bort fläckarna. Gnugga servetten mot fläcken så försvinner det.

Källa: Brightside.

The Storytellers – Lyssna med LouiseBrand logo
The Storytellers – Lyssna med Louise
Annons