Denna höst har vi sett mycket av de stora stoppade diademen som finns i flera färger och med eller utan pärldekorationer. De är perfekt att ha i håret till fest eller för att lyfta vardagslooken.

Ett annat sätt att lyfta looken är med hjälp av en rosett, svep bak håret i en halvuppsättning eller hästsvans och pryd håret med en fin rosett. Trenden med hårklämmor håller också i sig.Vår moderedaktör Jenny Fredriksson har ett snyggt tips för just dessa:

– Styla små klämmor i kluster, sätt upp 2-3 stycken som matchar varandra antingen på sidan eller bak i nacken. De är som små smycken så man behöver inte så mycket sen, säger hon.

Basen till en lyckad uppsättning är att förbereda håret för klämmorna. Om det är nytvättat, börja med att föna det och ha sedan i lite torrschampo, för om du har ett fint skandinaviskt hår är det annars lätt hänt att klämmorna kasar ner under dagen eller kvällen. Men med hjälp av torrschampot blir håret lite strävare och klämmorna har lättare att få fäste.

Fina håraccessoarer att fynda i butik just nu:

Svart diadem med pärlor från Glitter

Detta svarta sammetsdiadem med vita pärlor lyfter din look, från Glitter. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Apprl)

Glittriga hårklämmor som du enkelt fäster i håret, från & Other Stories. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Apprl)

Hårrosett i svart sammet, snyggt både till fest och vardag, från Gina tricot. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Rosa diadem med guldiga paljetter från H&M

Vadderat diadem i puderrosa sammet med guldiga metallnitar, från H&M. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Apprl)

Pärlspänne med vita pärlor i olika form och storlek. Lika fint att bära ensamt som det är eller tillsammans med andra klämmor, från Pearls for girls. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Adtraction)

Vadderat diadem i guldigt satintyg, perfekt till en helsvart outfit, från & Other Stories. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Apprl)

Svart och glittrigt hårspänne från Pico Copenhagen. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Adtraction)

 

En snygg rosett i ofärgat skinn piffar upp en hästvans, från Corinne. Läs mer och kör här. (reklamlänk från Adtraction)

Fyrpack med olika sorters hårklämmor, fina att bära tillsammans eller en och en, från H&M. Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Apprl)

Beige sammetsrosett med dolt hårspänne, från Lelet NY. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Apprl)

Trepack hårspännen med vita pärlor, placera dem tillsammans eller på olika sidor av håret, från Kappahl. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Apprl)

Rosettformat hårspänne i plast, perfekt att sätta upp halva frisyren med, från Arket. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Apprl)

Scrunchies med rosetter, säljs i två-pack, från Vero Moda. Läs med och köp här. (reklamlänk från Adtraction)

Läs även: 
Så lyfter du ett tunt och platt hår — produkterna som maxar volymen!

Så får du tillbaka kalla toner i ett hår som lätt blir gult

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: