Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Snyggaste färgkombinationerna för att lyfta din klädstil

07 nov, 2022 
AvAino Oxblod
FotografYoutube.
Är du trött på att öppna garderoben och känna att du inte har något att ta på dig, trots att hyllorna svämmar över av plagg?
Ibland kan det räcka att hitta nya färgkombinationer för att kläderna ska kännas snygga och moderna – nu ger modeexperten Shea Whitney sina bästa tips.
– Ni kommer se hur fantastiska de här färgerna ser ut tillsammans, säger hon.
Annons
Video: Hållbart mode i vackra färger – Feminas favoriter inför höstenBrand logo
Video: Hållbart mode i vackra färger – Feminas favoriter inför hösten

Är du trött på dina kläder, men vill samtidigt inte köpa nya plagg? Ofta behövs inte en tur till köpcentret och massa nya kläder, utan snarare bara en uppdaterad blick på den egna garderoben.

Shea Whitney är en modeprofil med närmare 1,5 miljoner följare på Youtube, och hon delar ofta med sig av olika tips gällande kläder, trender och styling. I en video tipsar hon om både klassiska och oväntade färgkombinationer som kan hjälpa till att ta din klädstil till nästa nivå.

– Ni kommer se hur fantastiska de här färgerna ser ut tillsammans, säger hon.

Här är några färgkombinationer som kan göra att din stil känns uppdaterad och snygg – gräv i garderoben och slipp köp nya kläder!

Annons

Salviagrön och guld

– Jag älskar de här färgerna tillsammans. Det är ganska vågat men inte för vågat. Det är samtidigt ganska neutral, men också iögonfallande. Många har salvaigrönt i sin garderob, men parar inte nödvändigtvis ihop det med den här färgen, och jag tycker det är så vackert, säger Shea Whitney.

Smaragdgrönt och koboltblått

Här tipsar Shea om att våga ta ut svängarna med två vackra och starka färger tillsammans.

Annons

– Jag parade den här smaragdgröna färgen med koboltblått, vilket är en elektrisk blå. Det är en så vågad kombination, men samtidigt är det så klassiskt.

Ljusblått och rostrött

– Jag inspirerades av färghjulet när jag kombinerade de här färgerna. Det finns mycket man kan lära sig av färghjulet och vilka färger som passar bäst tillsammans.

När hon kollar på färghjulet ser hon att blått och rött är på varsin sida, men väljer sedan att tona ned färgerna för att göra dem mindre intensiva. Därför passar ljust himmelsblått och rostrött bra tillsammans.

– Det är en vacker färgkombination som jag inte annars hade tänkt på.

Annons

Lila i olika nyanser

Här konstaterar Shea Whitney att det egentligen inte behöver vara lila – välj en färg och kombinera plagg som går ton i ton.

– Jag tog en mörkare lila, ljusare lila och en vit, säger hon och fortsätter:

– Jag tycker det ser riktigt bra ut! Så tänk på vilken färg som helst, och hitta olika plagg i olika nyanser att para ihop.

Marinblått och kamel

Vill du hålla en mer klassisk look så är marinblått och kamelfärgat den perfekta eleganta kombinationen. Många har både marinblåa och kamelfärgade plagg i garderoben, men glömmer kanske bort att kombinera dem.

Annons

– Det här är så klassiskt. Blanda de färgerna och du får en förhöjd look, du ser elegant och chic ut, säger hon.

Vitt och kräm

Det här är kanske den mest klassiska färgkombinationen – men den är svårslagen om du vill att klädstilen ska se elegant och exklusiv ut.

– Vi får inte glömma den neutrala färgpaletten – bara vitt och krämfärgat. Det går inte att misslyckas med. Du kan alltid ha det i bakfickan, för det ser alltid bra ut tillsammans. Du ser mer elegant ut med en gång, och dina kläder ser dyrare ut än de är.

Se också: Häng med när First aid kit plåtas för FeminaBrand logo
Se också: Häng med när First aid kit plåtas för Femina
Annons