Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Sommarens modemisstag gör stilen oglamourös

24 maj, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTiktok.
Nu när sommarvärmen anländer är det dags att uppdatera garderoben – vinterkläderna läggs undan och sommarkläderna plockas fram.
Men hur gör man egentligen för att hålla stilen när det är varmt ute?
Modeprofilen Ana Reyes varnar för tre vanliga plagg hon menar gör sommarstilen oglamourös – och ger tips på mer fashionabla alternativ.
Annons
Ny stil för en dag - Så stylar vi vårmodet med läsaren MarieBrand logo
Ny stil för en dag - Så stylar vi vårmodet med läsaren Marie

Äntligen är sommaren här, och alla våra vinterjackor, höstkappor, halsdukar och tjocktröjor åker ner i källaren, upp på vinden eller göms längst bak i garderoben. Istället ser vi fram emot att plocka fram luftiga klänningar, byxor, shorts och kjolar.

Men något många känner igen sig i är att det kan vara svårare att hålla stilen under de varma sommarmånaderna – det blir lätt att vi använder samma shorts och linne flera dagar i sträck.

Modeprofilen Ana Reyes har lagt upp en uppmärksammad video på sociala medier-appen Tiktok, som The Sun också plockat upp, där hon varnar för tre vanliga sommarplagg som gör att stilen lättare upplevs som billig eller oglamourös.

Först ut är den klassiska flipflip-skon, som är mångas favorit på stranden.

Annons

– Undvik alltid att bära flipflops, speciellt i stan. Även på stranden och vid poolen om du kan, säger Ana Reyes, och menar att skon gör att stilen blir mindre exklusiv.

Modeexperten: Därför väljer jag bort blommig klänning

Hon tycker inte heller om blommiga mönster, något som ofta blir trendigt om somrarna. Framförallt är det småblommiga sommarklänningar som Ana menar saknar glamour.

– Missförstå mig rätt – jag gillar en del klänningar. De ser riktig söta och feminina ut, men de kan fortfarande ha en ganska billig look. Det är speciellt de småblommiga mönstren som ser billigast ut, säger hon.

Det tredje Ana tycker att man ska undvika är material som inte håller hög kvalitet – det är lättare att komma undan med mönstrade sommarkläder om de är i lyxiga material.

Efter att ha mötts av kritik för sina åsikter gjorde Ana en uppföljning där hon ger alternativ som hon tycker är mer chica på sommaren – däribland en vit sommarklänning och nätta kvalitetssandaler.

Annons