Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Stjärnan bär utskällda skor – på ett trendigt sätt

14 nov, 2022 
AvAino Oxblod
FotografIk Aldama/TT.
Dua Lipa på röda mattan.
Få skor är så stora vattendelare som Uggs – de mjuka skorna av fårskinn har kallats både fula och trendiga.
Nu visar trendsättande världsstjärnan Dua Lipa upp en ny variant av skon som får folk att reagera
Annons
Här är skorna du borde satsa på i höstBrand logo
Här är skorna du borde satsa på i höst

Dua Lipa är en av världens mest trendsättande profiler. Den flerfaldiga Grammy-vinnaren har inte bara blivit känd för sin musik, utan också för sin minst sagt experimentella stil som många vill härma.

Det är därför inte främmande att tänka att många snart kommer gå klädda i piercade Uggs på fötterna – det är nämligen vad Dua Lipa bar på en rad bilder i ett Instagram-inlägg i oktober.

Uggs – mjuka skor med fårskinnsfodring och platt sula – har genom åren kallats för några av världens fulaste skor, men har också varit bland det trendigaste man kan ha på fötterna. I mitten av 00-talet ville alla ha Uggs efter att stjärnor som Paris Hilton och Lindsay Lohan gjorde dem trendiga, och nu när modet har gått ett varv runt och de stora trenderna från millenieskiftet och mitten av 00-talet är heta igen så har Uggsen gjort en comeback. Tidigare är det en ny modell med lägre skaft som har hypats och burits bland annat av svenska supermodellen Elsa Hosk, men nu ger Dua Lipa oss alltså ett annat trendigt alternativ.

Annons
Dua Lipa sitter i en bil.
Dua Lipa har den trendiga skon.

Uggs i ny design

Uggsen med piercingringar över hela skon är designad av märket KNWLS, och är en del av märkets vår- och sommarkollektion för 2023, som nyligen visades upp på Londons modevecka. I en intervju med British Vogue säger grundarna Charlotte Knowles och Alexandre Arsenault att de arbetade om den mer klassiska designen så att den balanserar mellan vågad och bekväm.

– Vi älskar skor som känns fientliga, nostalgiska och futuristiska, sa de till tidningen.

Annons

Att Dua Lipa, vars senaste album hetter Future nostalgia, gillar skorna är då kanske inte så konstigt!

Annons