Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Stjärnornas vackraste bröllopsklänningar genom tiderna

01 nov, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Från enkel kostym till sagolika skruder.
Här är stjärnornas snyggaste och mest ikoniska bröllopsklänningar att inspireras av – eller bara beundra!
Annons
Minns du de kungliga bröllopsklänningarna?Brand logo
Minns du de kungliga bröllopsklänningarna?

Kate Middleton

Den framtida drottningen av England inspirerade många med sin vackra bröllopsklänning, signerad Alexander McQueen, när hon gifte sig med prins William. Kate Middletons klänning i satin och spets, med en djup urringning och spetsklädda axlar och armar, samt lång kjol och släp ses av många som den perfekta bröllopsklänningen.

Kate Middleton innan bröllopet.

Olivia Palermo

Olivia Palermos bröllopsklänning från 2014 har blivit en modern klassiker. Societetskvinnan och tv-personligheten valde nämligen en lite ovanlig klädsel till bröllopet – en krämfärgad, figurnära kashmirtröja tillsammans med vita shorts och med en maffig tyllkjol över. Till det blåa skor för att få med ”något blått”.

Annons

Meghan Markle

Sju år efter Kates och Williams bröllop var det dags för nästa brittiska prinsbröllop 2018. Meghan Markle valde en krispig, vit bröllopsklänning med båtringning, trekvartsärmar och långt släp, men utan sirliga detaljer eller spets. Till det hade hon en slöja på närmare fem meter, broderat med blommor som representerade både Kalifornien och Kensington Palace.

Meghan Markle nygift med prins Harry.

Ariana Grande

Sångerskan Ariana Grande gifte sig med fästmannen Dalton Gomez maj 2021, efter mindre än ett halvår som förlovade. Valet föll på en enkel sidenklänning av brudklänningsmästaren Vera Wang, matchat med minimalistiska smycken i form av rigng och pärlörhängen.

Annons

Bianca Jagger

Bianca Jaggers bröllopskläder från 1971 har blivit en klassiker som håller än idag. Istället för en prinsessliknande klänning valde hon en vit kavaj från YSL, och matchade med en vit kjol och en stor bredbrättad hatt.

Bianca och Mick Jagger gifte sig 1971 på St Tropez.

Kate Moss

Som tidigare supermodell kunde Kate Moss antagligen välja och vraka bland designers för att skapa sin drömklänning. Valet föll på John Galliano, som gjorde en chamapagnefärgad, skir klänning med stenar och metallic detaljer.

Kate Moss klänning gjordes av John Galliano.
Annons

Kim Kardashian

När Kim Kardashian gifte sig med Kanye West 2014 var allt givetvis oerhört påkostat – och klänningen likaså. Haute couture-skapelsen var gjord av Roccardo Tisci på Givenchy, med ärmar i spets och utklippta delar som gjorde klänningen både elegant och sensuell samtidigt.

Amal Clooney

Amal Clooney var sobert vacker när hon och Clooney officiellt gifte sig.

Amal Clooney hade två olika bröllopsoutfits. När hon och George skrev på äktenskapsbeviset bar hon en vacker vit kostym med blått band i midjan, signerad Stella McCartney. På själva bröllopet var det en sagolik Oscar de la Renta-klänning i dyr spets och med flera meter långt släp som gällde.

Annons