Fem favoriter från Femina – jeansspecial
1:04

Efter reklamen: Fem favoriter från Femina – jeansspecial

(1:04)

Slå på ljud

Pösiga jeans

Rooney Mara har pösiga jeans.

TheImageDirect.com/TT

Efter år av stuprörsjeans har modebranschen nu rört sig bort från den snäva formen, och det hetaste som finns nu är jeans i pösig modell. Stjärnor som Hailey Bieber och Bella Hadid har fastnat för den rymliga siluetten, som snyggast matchas med sneakers och en tajtare t-shirt eller topp.

Jeans med mönster

Artisten Charli XCX tar gärna ut svängarna med mönstrade jeans.

TheImageDirect.com/TT

För den mer vågade är det rätt tillfälle att ta ut svängarna med jeansen – satsa på jeans med mönster. Välj gärna mönster som sticker ut och tar ut svängarna. Den här trenden kan appliceras på både tajtare och pösigare jeans, välj vad som passar din stil bäst!

Cargomodellen

Hailey Bieber gillar pösiga jeans i cargomodell.

MEGA

Cargomodellen är en systermodell till de pösiga jeansen, och kan ha samma typ av form. De rymliga fickorna på oversize-jeansen för tankarna till 90-talet och grunge-eran.

Så förlänger du livet på kläder och tyger – det enkla knepet

Låg midja

Modellen Bella Hadid är inte främmande för en låg jeansmidja.

KEJW

Oavsett om du väljer jeans som är pösigare eller tajtare så kommer den låga midjan vara genomgående. Till följd av att millenieskiftesdoftande mode är det hetaste som finns så ska jeansen nu sluta på höfterna snarare än i midjan – och man får gärna visa lite mage till med en kortare topp. Känns det inte bekvämt är det också hett med en blus i 70-talsstuk. Modehus som Versace och Missoni kör hårt på de låga jeansmidjorna.

90-talsjeansen

Amal Clooney är snygg i de raka 90-talsjeansen.

TYJA

En stor del av 90-talsstilen hängde på jeansen – och den här trenden är riktigt het. Jeansen ska vara raka i benen och inte ha för mycket stretch för att ge den rätta siluetten och looken.

Jeanstoppar

Barbie Ferreira i jeanstopp och jeans.

Courtesy of Levi's/MEGA

Jeans behöver inte bara sitta på benen – denim funkar lika bra på överkroppen. Att matcha jeans med jeans är också en trend som många anammat nu. För att vara helt rätt i din ”canadian tuxedo” kan du välja allt från en tubtopp i jeans till en snygg denimskjorta.

Källa: Nylon.

Stilikonen Iris Apfel fyller 101: ”Bättre att vara lycklig än välklädd”

Mest läst