Säsongens snyggaste jeans
1:27

Efter reklamen: Säsongens snyggaste jeans

(1:27)

Slå på ljud

Under många år var smala och tajta jeans det hetaste som fanns – alla kändisarna bar dem, och i affärerna var det i stort sett den enda jeansmodellen som såldes. Men de senaste åren har vi sett ett skifte i trender och utbud. Numera ses de tajta stretchjeansen med smala ben som daterade, medan baggyjeans, cargojeans och utsvängda jeans är desto trendigare.

Men om du älskar dina stuprörsjeans och samtidigt vill ge ett trendigt intryck behöver det dock inte vara helt kört. Stylisten Christine Nicholson delar nu med sig av tips på hur man bär stuprörsjeans på ett sätt som känns 2023.

– Jag ska lära dig hur du stylar dina jeans 2023. Jag fattar, stuprörsjeanstjejerna är lojala, och jag har er rygg, säger hon i videoklippet.

Jeanstrenden som ger intrycket av långa ben

Så stylar du smala jeans modernt

Christine börjar med att gå igenom vilka typer av styling som känns mest daterad. Att bära tajta stuprörsjeans med ankelboots eller har jeans med revor på benen känns gammalt, menar hon. Hon tycker också det är bättre att välja ”riktiga” smala jeans, snarare än de riktigt stretchiga stuprörsjeansen, eller jeggings.

– Allt handlar om hur du stylar med överdel och skor. Vi ska använda en löser topp upptill, och gärna oversize. Jag vet att det ordet kan vara triggande för millenials, säger Christina Nicholson, och visar exempel på en vinna med tajta jeans, stor vit skjorta och klackar.

12 gånger kändisar varit fabulösa i Marimekko

En annan variant är att matcha jensen med en jeansskjorta eller stor cardigan för att balansera upp siluetten.

– Jag vet att människor är rädda för oversize-kavajer, men håll basplagget undetill skräddarsytt så ger kavajen en modern känsla.

Mest läst