Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Stylisten: Modemisstagen som gör att du ser äldre ut

23 mar, 2022 
AvAino Oxblod
FotografXPOSUREPHOTOS.COM, INSTAGRAM
kvinnor i svarta kläder cindy crawford
Det är lätt att få vilse i modedjungeln och börja klä sig i kläder som man varken känner sig särskilt bekväm i eller som tar fram ens finaste sidor.
Stylisten Gabrielle Teare delar med sig av de vanligaste misstagen hon ser att kvinnor gör, som åldrar dem i förtid.
— Det skulle vara en fördel för alla att gå till en stylist någon gång i sitt liv, säger Gabrielle till The Sun.
Annons
8 kändisars looks på röda mattan – före och efter de skaffade stylistBrand logo
8 kändisars looks på röda mattan – före och efter de skaffade stylist

Brittiska stylisten Gabrielle Teare menar att det finns flera vanliga misstag som kvinnor i medelåldern gör när de klär sig, som gör att de ser äldre ut än vad de är. I en intervju med The Sun radar stylisten upp de vanligaste missarna, och hur du ska undvika dem för att göra det absolut bästa av din garderob – utan att se åldra dig själv.

Inte bara svart

Det är lätt att falla tillbaka på helsvarta outfits när vi ska klä oss, för att det är både smickrande och enkelt. Men att inte våga färg kan också göra att man upplevs som tråkig, menar Gabrielle.

– Varenda kvinna har på sig svart eller grått, och det är så tråkigt. Ögat går genast till någon som är klädd i cremefärgat eller rött, säger Gabrielle Teare, som menar att svarta kläder kan göra att man ser blek och urlakad ut.

Annons

Trivs du ändå bäst i dina svarta kläder tipsar stylisten om att kombinera kläderna med ett färgglatt läppstift eller smycke.

Det är lätt att försvinna lite i helsvarta kläder.

Fel storlek

Eftersom vi hela tiden peppras med budskapet att det är en smalare kroppsform som gäller, så är det många som har problem med självförtroende och kroppsbild. En ny studie visar att majoriteten av alla kvinnor är obekväma med olika delar av sina utseenden, och försöker dölja dessa uppleva problemområden. Det kan göra att man väljer kläder i för stora storlekar.

– De gör det för att de tror att de är överviktiga eller tjocka, och det tror att det gör att de ser smalare ut, säger Gabrielle och fortsätter:

– Det skulle vara en fördel för alla att gå till en stylist någon gång i sitt liv, så de lär sig vilka färger och former som passar dem.

Annons

Dåliga shoppingvanor

Som stylist har Gabrielle Teare sett sin beskärda del av garderober, och något hon har märkt är hur många har en bristande basgarderob. Det är lät att hamna i ett vanemönster när man shoppar. Gabrielle berättar om en klient som var besatt av cowboystövlar och en vän som har väldigt många randiga t-shirts.

Det är också viktigt att vara noggrann med materialval när man shoppar.

– Kolla i spegeln och fråga dig ”Älskar jag den verkligen?”, ”Gör den något för mig?”, ”Ser jag exklusiv ut?” Om materialet är billigt så kommer det se billigt ut, hur mycket du än betalar för det.

Det är lätt att vilja shoppa samma sak hela tiden.

Kragens magi

Huruvida en blus eller skjorta har en snygg krage eller inte kan göra eller förstöra ett plagg menar stylisten. Gabrielle menar att blusar utan krage sällan är smickrande på människor.

– Kragar och färger ramar in ansiktet, konstaterar hon.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons