Elsa Hosk - stilresan genom åren
1:37

Efter reklamen: Elsa Hosk - stilresan genom åren

(1:37)

Slå på ljud

Vissa skomodeller och märken har fått ta mycket kritik genom åren, men frågan är om inte en av de mest ifrågasatta skomärkena är australiensiska Ugg Australia. Märket började göra skor i fårskinn för australiensiska surfare, som hade på sig skorna på stranden.

7 misstag vi alla gör i provrummet

Under början av 2000-talet växte sig Uggs populära i Nordamerika och Europa, där de mest används som vinterskor på grund av det varma fodret. Kändisar som Paris Hilton och Lindsay Lohan gjorde också att skon blev ikonisk i mitten av 00-talet, och efter det började den bäras av främst tonårstjejer. Skorna är väldigt sköna och praktiska att bara dra på sig, men har kritiserats för hur de ser ut, och har det senaste decenniet inte setts som ett särskilt elegant skoval.

Elsa Hosk är trendkänslig som alltid.

RACHPOOT

Elsa Hosk gör skon aktuell igen

Kanske är det på väg att förändras nu – när svenska supermodellen Elsa Hosk visar att det går att ha Uggs även på 20-talet. Under New Yorks modevecka fotograferades stjärnan nämligen när hon hade på sig en uppdaterad modell av den utskällda skon. Klädd i ett grått stickat set med cardigan och lång kjol valde Elsa en ny Uggs-modell med kort skaft och högre sula som ger en plattformeffekt. Till det bar hon en vit handväska och ett par överdimensionerade solglasögon.

Katie Holmes omdiskuterade jeans – se den nya trenden

Skomodellen, som heter Classic ultra mini platform är en mer modern tolkning av den klassiska surfarskon, och på Elsa Hosks fötter ser det helt klart ut som ett bra skolalternativ för en mysig dag på stan. Elsa Hosk, som nyligen lanserade sitt eget klädmärke Helsa, har ofta hyllats för sin klädstil och har miljontals följare på Instagram.

Skomodellen som Elsa Hosk bar.