Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Trenderna vi lämnar bakom oss 2022

05 apr, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Vilka modetrender tar vi med oss in i våren och sommaren, och vilka lämnar vi bakom oss?
Här är kläderna, färgerna och stilarna som modebranschen nu har tröttnat på – och vad som är det hetare alternativet.
Annons
8 kändisars looks på röda mattan – före och efter de skaffade stylistBrand logo
8 kändisars looks på röda mattan – före och efter de skaffade stylist

Oversize

Att matcha oversize med oversize – en stor tröja med löst sittande byxor – är vi trötta på nu. Välj hellre en tajtare byxa till din större tröja eller tvärtom för bättre balans.

Mjukiskläder till vardags

Under pandemin vande många av oss att gå klädda i mjukis-set och athleisure-kläder – sportkläder blev vardag och jeansen låg och dammade i garderoben. Men nu när vi är ute på andra sidan av pandemin är vi trötta på sportiga mjuka kläder och vill hellre ha lite glamour och sexigare mode. Varför inte satsa på en minikjol eller en tajt klänning nästa gång du ska klä upp dig.

Klumpiga skor

I flera år har skomodeller i storleken klumpig varit det hetaste – Balenciaga-sneakers, Pradas grovsulade loafers och Birkenstock-sandaler har blivit moderna klassiker i modemedvetna garderober. Men som en effekt av Y2K-modet är de nätta stilettsandalerna tillbaka, och kanske är det återigen också en längtan efter snyggt snarare än bekvämt som gör att glamourösa klackar är tillbaka.

Annons

Funktionella kläder

Även här ser vi effekter av pandemin – varför ska man klä sig i något annat än funktionella kläder om ingen ser? Nu vill vi hellre klä oss i kläder som gör oss glada och får oss att känna de bästa versionerna av oss själva – oavsett om det är praktiskt eller inte.

Neutrala toner

Att klä sig i neutrala färger som brunt, beiget, vitt och svart är inte det heta nu – våga välja färg istället! Varför inte matcha vårhumöret med supersnygga nyanser av lila, grönt eller rosa? Spana in de senaste tidens röda mattor för inspiration till färgpaletten.

Löst sittande denim

Jeanstrenderna går upp och ner – stuprörsjeansen har vi gått vidare från redan tidigare, och låg eller hög midja råder det delade åsikter om. Men förra årets trend med löst sittande jeans vill vi gå vidare ifrån nu. Den känns inte bara överspelad, utan verkar heller inte bäras av alla sorters kroppar. 2022 vill vi ha mer inkluderande jeansmodeller på tapeten!

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons