Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Perfekta trosmodellen för din kroppsform

27 mar, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT, Youtube.
Upplever du att dina underkläder är obekväma eller skär in?
Då kan det vara så att du använder en trosmodell som inte är optimal för din kroppsform.
Stylisten Chi Li hjälper till att guida vilka trosor som sitter skönast på just din kroppsform.
Annons
Fem favoriter från Femina – underklädesspecialBrand logo
Fem favoriter från Femina – underklädesspecial

Trosor är något som vi har på oss varje dag – därför är det viktigt att de sitter skönt och bekvämt. Allra bäst är det när trosorna inte syns eller känns alls genom kläderna, och inte är något man måste rätta till eller tänka på under dagen.

Om du upplever att dina underkläder ofta sitter obekvämt kan det grunda sig i att du har trosmodeller som inte är perfekta för just din kroppsform. Exempelvis kan ett par trosor i briefs-modell vara väldigt bekväma på en person, medan en annan tycker att de skär in i rumpan eller på annat sätt är obekväma.

I en artikel i The Sun reder nu modexperten Chi Li ut vilka trosor som kan sitta skönast på vilken kroppsform – så här hittar du rätt i underklädesdjungeln!

Annons

Timglasfigur

Har du timglasfigur, alltså en markerad midja med kurvigare bröst och rumpa, är det vanligt att trosorna skär in, menar Chi Li.

– Ditt största problem är att dina underkläder alltid verkar leta sig uppåt, och trosorna skär in i rumpan.

Att köpa trosor i storleken större kan vara ett lockande alternativ, men det kommer inte hjälpa. I stället är det bäst att satsa på trosmodeller med lite mer tyg, som hipsters eller briefs. Chi Li tipsar om trosmodeller som går upp vid benen men är heltäckande både fram och över rumpan.

Chi Li tipsar om trosmodeller på Youtube.
Chi Li har hundratusentals följare på Youtube.

Päronform

Personer med päronform är större nertill än upptill, men kurvig rumpa och lår. Det kan göra att trosor med lite ben, så kallade boy shorts-modeller, blir obekväma och korvar sig. Trosor med hög skärning är både bekvämt och snyggt, och kommer inte klämma till låren. Detta funkar både på mer täckande trosor och string, beroende på vad du tycker om att bära.

Rektangulär eller omvänd triangel

– Det rektangulära kroppsformen har inte en så definierad midja, utan dina höfter går rakt upp till midjan, och har du en omvänd triangelform har du smalare höfter jämfört med dina axlar, säger Chi Li.

De här kroppsformerna passar perfekt i mindre täckande trosmodeller där man visar lite rumpa, som så kallade bikinimodeller. Trosor med mer tyg kan öka risken för tydliga troskanter genom kläderna.

Annons