Trendar: ModetrenderStylingtipsShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmodeKungligt mode

Stjärnorna som designers nekat kläder – för att de har fel storlek

02 maj, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Att hitta snygga kläder när man bär större storlekar kan vara en utmaning – till och med för världskända Hollywood-stjärnor.
Här är kändisarna som haft svårt att få designers att klä dem till röda mattan, bara för att de inte har ”rätt kroppsform”.
Annons
9 Hollywoodstjärnor som är genuint kroppspositivaBrand logo
9 Hollywoodstjärnor som är genuint kroppspositiva

Alla som bär större klädstorlekar känner nog igen sig i att det kan vara en utmaning att hitta kläder som både sitter bra, är snygga och passar ens stil. Det är inte ens ett problem som försvinner om man har mycket pengar – även Hollywood-stjärnorna med alla sina tillgångar och kontakter kan ha samma problem.

Här är stjärnorna som har behövt kämpa för att kunna komma i snygga kläder på röda mattan – och de designers som har hjälpt dem när andra vänt dem ryggen.

Annons

Ashley Graham

Ashley Graham är supermodell – men har haft svårt att hitta kläder.

När supermodellen Ashley Graham skulle vara modell på omslaget till brittiska Vogue 2017 var det många etablerade modehus som vägrade låna ut kläder till fotograferingen, för att Ashley är kurvig.

I en krönika skrev chefredaktören Alexandra Shulman om den underliga situationen, och kritiserade branschen.

”Det känns konstigt för mig att medan resten av världen desperat efterfrågar mode som omfamnar bredare definitioner av fysisk skönhet, så verkar några av våra mest kända modehus resa i motsatt riktning.”

Annons

Octavia Spencer

Octavia Spencer i klänningen av Tadashi Shoji.

Hyllade Hollywood-skådespelaren Octavia Spencer har avslöjar hur jobbigt det kan vara för henne att hitta klänningar till röda mattan, för att hon inte ser ut som modebranschen vill att man ska se ut. När hon skulle gå på Golden globe-galan 2012 hittade hon ingen som ville klä henne.

– Det är svårt för mig att hitta något att ha på sig till en sån här tillställning! Det är mycket press ska jag säga er.

Hon tog då hjälp av designern Tadashi Shoji, som inte såg problemen som andra designers såg.

Annons

– Det var ingen stor grej för oss. Det är bara vårt sätt att se på det: Vem som än kommer till oss för en klänning välkomnar vi, oavsett om de bär små, stora eller mellanstorlekar.

Barbie Ferreira

Barbie Ferreira.

Euphoria-skådespelaren Barbie Ferreira har kallat klädshopping för ”den ultimata logistiska stressen”, för att det är så begränsat vad hon kan ha på sig på grund av hennes kroppsform.

Stjärnan har dock hittat många mindre designers som gör kläder hon gillar, och har arbetat med sin stylist Chris Horan för att han ska lära sig hitta kläder som hon inte bara får på sig men också trivs i.

Annons

– Det mesta jag försöker åstadkomma är att ge henne alternativ som är roliga och värdiga hennes personlighet. Det var en lärandeprocess för mig, för jag tänkte inte så. Jag tänkte: ”Åh vad bra, det här lyxmärket gör plus size-kläder”, men hon sa: ”Ja, men det här en svart byxdress…. Jag vill ha på mig kläder som mina vänner har på sig”. Det öppnade verkligen mina ögon.

Khloe Kardashian

Khloe med systrarna Kourtney och Kim Kardashian 2011.

Kardashian-systern Khloe har alltid varit längre och större än sina systrar, och har märkt hur det gjort att hon blivit annorlunda behandlad.

Annons

– Kourtney och Kim fick alltid massor av uppmärksamhet, men jag varv för mycket jobb för stylisterna, eller så hade de inget i min storlek.

Khloe märker också att hon behandlas annorlunda nu efter att ha gått ner i vikt.

Melissa McCarthy

Melissa McCarthy på Oscarsgalan 2012.

När Melissa McCarthy skulle gå på Oscarsgalan 2012 frågade hon fem olika etablerade designers om de ville klä henne, men alla tackade nej till henne. Hon bar då en klänning köpt i butik på galan istället. Erfarenheten gjorde dock att hon senare skapade sitt eget klädmärke, Seven7.

Annons

Leslie Jones

Leslie Jones på världspremiären av Ghostbusters 2016.

Inför premiären av Ghostbusters 2016 hade Leslie Jones svårt att hitta en klänning till premiären. Hon twittrade att det var komiskt att inga designers villa hjälpa henne, och fick då kontakt med designern Christian Siriano, som blev den som klädde henne.

”Det borde inte vara exceptionellt att arbeta med briljanta människor bara för att de inte har standardstorlek. Gratulera mig inte, förändra er istället”, twittrade designern senare.

Bebe Rexha

Bebe Rexha på Grammygalan 2019.

När artisten Bebe Rexha skulle gå på Grammygalan 2019 var det flera designers som inte ville klä henne för att hon var ”för stor”.

– Om storlek 36-38 är för stort, då vet jag inte vad jag ska säga. Då vill jag inte ha era jävla klänningar på mig.

Till slut bar hon en Monsoori-klänning.

Källa: Buzzfeed.

Annons