Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Vårens snyggaste trender 2022 - moderedaktören guidar

02 mar, 2022 
AvJenny Fredriksson
FotografTT
Vilka är de härligaste trenderna att se fram emot våren och sommaren 2022? Inspireras av en vacker palett, fina silhuetter och glittrande vardagspaljetter. Femina ger dig en genväg till säsongens härligaste trender, finaste färger och snyggaste plagg.
Annons
5 klädknep som gör att du ser yngre utBrand logo
5 klädknep som gör att du ser yngre ut

1. Lyxiga coutureplagg

Kan det vara så att vårens utbud av eleganta och skulpturala plagg inspirerade av couturekonstens slående silhuetter motreaktion mot pandemimode som joggingbyxor, mjukiskläder och leggings? Det är ett magnifikt mode från couturens glansdagar från 50-talet som inspirerar à la Christobal Balenciga som vi skådar i modehusens kollektioner.Det är lätt att applicera i sin vardagsgarderob. Matcha tex en skulptural blus med ett par leggings eller jeans eller tvärtom en t-tröja med ett par välskräddade sk ”barrelbyxor”, en modern elips-silhuett.

Gul klänning Az factory
AZ factory
Annons
caroline herrerra ss 22 svart couturelook
Carolina Herrerra
svart coutureklänning Balenciaga ss 22
Balenciaga

2. Glitter & Glamour

Modemärken i alla prisklasser har gjort en storsatsning på vackert helglittriga kreationer och men också satsat på en fin metallglans på vardagsplaggen för en extra lyxig effekt. Färgskalan är poppig och nästan 80-talsretro med lime, fuchsia och lila. Låt ett plagg glittra i taget i din outfit och matcha med kontrasterande material som bomullspoplin och linne för en moden och lättburen look.

Annons
grön paljettklänning Erdem ss 22
Erdem
Versace ss 22 grön topp med lila kjol
Versace
Tom Ford ss 22 rosa kavaj och lila glittershorts
Tom Ford

3. Bermudashorts

Säsongens skräll: bermudashortsen är tillbaka! De är ett skräddat och vuxet alternativ till midikjolen, perfekt både på stan och på stranden. Och man kan cykla med värdighet är en bonus! Ett vasst och skräddat plagg är ett perfekt komplement till ett par bermudashorts för att navigera bort från sportkänslan.

Annons
Beige shorts Salvatore Ferragamo ss 22
Salvatore Ferragamo
Svarta bermudashorts Valentino ss 22
Valentino
Beige bermudashorts Miumiu ss 22
Miumiu
Annons

4. Nakentrenden

Less is more bokstavligen i vårens modebild. Aldrig har vi sett så mycket hud genom transparenta material och i form av intressanta skärningar på axlar, mage och lår. En annan undertrend är att underkläder och badkläder som behå-toppen, baddräkten och stringtrosan är ett av säsongens nyckelplagg som kikar fram under kavajer och klänningar. Ett sätt att att nalkas i trenden är låta en fin behå-topp titta under en krispig skjorta eller kavaj matchat med en underdel med hög midja.

Vit klänning Balmain ss 22
Balmain
Chanel ss 22 transparent kjol
Chanel
Stella McCartney grön nätklänning
Stellla McCartney
Annons

5. Svart bas

Svart är en ständigt närvarande färg i modehusens kollektioner och i vår är den även aktuell som en stor trendfärg. Svart är egentligen mer lättburet på vår/sommarhalvåret när ljuset är på vår sida. Topp till tå är den mest trendiga kombon men svart är en perfekt matchningsfärg att bryta upp garderoben,

Svart look Hérmès ss 22
Hérmès
Svart look Givenchy ss 22
Givenchy
Annons
Svart look Balenciaga ss 22
Balenciaga

6. Den nya dräkten

Den skräddade kostymen har fått en ny kvinnlig konkurrent. Efter säsonger där den skräddade kavajen och kostymen har dominerat så har nu den kvinnliga varianten dräkten fått en comeback. Det är en flirt till 90-talets vurm för den skräddade dräkten i härliga pasteller

Lavendellila dräkt Chanel ss 22
Chanel
Orange dräkt Dior ss 22
Diorm
Annons
Vit dräkt Alberta Ferretti ss 22
Alberta Ferretti

7. Vårens jeansmode

Vårens jeansmodell är rak, klassik blå! Även de mest exklusiva modehusen har en fint svängig jeansbyxa med hög midja som matchas med fina sidenblusar, kavajer och eleganta accessoarer. Det är de klassiskt denimblå färgerna från indigo till ljusblått som är aktuella på jeansen.

Blå vida jeans Balenciaga ss 22
Balenciaga
Brun poncho och blå jeans ss 22 valentino
Valentino
Annons

8. Y2K nostalgi

Nostalgitåget har nått år 2000 och dess coola, numera (retro)uttryck. Designers och modehus har tankat inspiration från det första decenniet där låga midjor, partytoppar och spagettiband dominerar. Nyckelplagget i trenden är kjolen och byxan med den låga midjan Annars är det enkelt sätt att satsa på på accessoarer som baguetteväskor, solglasögon och statementbälten för att höja trendfaktorn i vår.

Annons
Blumarine ss 22 y2k mode jeans med låg midja och lång topp
Paljettlook med låg midja Miumiu ss22 y2k mode
Vit klänning Isabel marant ss 22 Y2Km
Isabel Marant
Annons