Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

10 nyckelplagg som skapar en tidlös vårgarderob

11 mar, 2024 
basplagg till basgarderoben för tidlöst vårmode våren 2024
Vi möter våren 2024 i tidlösa basplagg som låser upp många stilsäkra looks – här är basplaggen som bygger bästa stilgrunden.
Annons

Vintern övergår snart till vår och då vill vi vara redo med en bra basgarderob med nyckelplaggen som utgör en stilsäker grund. På så sätt går det nämligen att ta in olika trender utan att se ut att komma direkt från catwalken och inte minst för att behålla en stil som fortfarande känns som ens egen, men med trendiga inslag.

För hur mycket vi än gillar att haka på nya modetrender så älskar vi enkla klädval, som inte skapar onödig stress på morgonkvisten, ännu mer.

Plaggen som utgör den ultimata basgarderoben våren 2024

Från trenchcoat och jeansjacka till ballerinaskor och vita sneakers – här är basplaggen som låter dig bära upp vårens trendplagg riktigt stilsäkert.

1. Trenchcoat

Den eleganta trenchcoaten är tidlös och lika snygg alla år, men är dessutom lite extra trendig våren 2024. Den här kommer från & Other Stories och har en riktigt snygg design. Läs mer och köp trenchcoaten här (reklamlänk).

Annons
beige trenchcoat med dubbelknäppning och bälte för dam från & Other Stories våren 2024
Klicka på bilden för att komma direkt till trenchcoaten.

2. Solglasögon

Ett par solglasögon är ett måste i vårgarderoben, både stilmässigt och såklart som skydd mot solens starka strålar. Dessa svarta har trendigt ovala bågar och kommer från Lindex. Se mer och köp solglasögonen här (reklamlänk).

Svarta smala solglasögon för dam
Klicka på bilden för att komma direkt till solglasögonen.
Annons

3. Beige kavaj

Under vår- och sommarmånaderna får den klassiska kavajen gärna gå i ljusare toner. Den här kavajen från Ellos är dessutom i en tidlös beige nyans som gör sig lika bra under resten av året också. Spana in kavajen och köp den här (reklamlänk).

Beige enkelknäppt kavaj med fickor med lock från Ellos
Klicka på bilden för att komma direkt till kavajen.

4. Vit skjorta

Är den vita skjortan måhända vårt allra mest tidlösa basplagg? Klart står i alla fall att det är ett säkert kort som funkar i precis alla situationer – från strandlooken och utekvällen till kontoret och festen. Den här bomullsskjortan kommer från MQ och har en lätt oversized passform. Se mer av skjortan och köp den här (reklamlänk).

Annons
Vit oversized skjorta med bröstficka från MQ
Klicka på bilden för att komma direkt till skjortan.

5. Ljusa jeans

Våren innebär ljusa jeans, och de får gärna även vara croppade, som de här 501:orna från Levi's. De har varumärkets klassiska mönster på bakfickorna och en rak passform som gör dem tidlösa och oberoende av trender. Läs mer och köp jeansen här (reklamlänk).

ljusa jeans 501 cropped för dam från Levi's
Klicka på bilden för att komma direkt till jeansen.

6. Ballerinas

Varmare temperaturer kan innebära en utmaning på skofronten. Hur håller man stilen när fötterna smälter i varma boots? Ett par ballerinaskor är lösningen på skodilemmat, och idag finns det många varianter som är stilrena snarare än romantiska. Dessa klassiska svarta kommer från Vagabond och är gjorda i tåligt läder. Läs mer och köp skorna här (reklamlänk).

Annons
svarta ballerinas i läder från Vagabond
Klicka på bilden för att komma direkt till skorna.

7. Jeansjacka

Denim, denim, denim – det hör inte bara jeansen till utan vi bär gärna materialet även på överkroppen. Jeansjackan är en gammal goding som har funkat i många år och kommer att göra det i många till. Just den här jeansjackan från Gina tricot har en tidlös oversize passform som blir perfekt till våren och sommaren. Se mer och köp jackan här (reklamlänk).

Oversize jeansjacka för dam från Gina tricot
Klicka på bilden för att komma direkt till jackan.

8. Stickad tröja

Säsongen är långtifrån över för stickade tröjor bara för att varmare tider närmar sig – tvärtom! En mjuk och värmande stickad tröja gör det nämligen möjligt att börja med den tunna vårjackan ännu tidigare. Dessutom är den skön att ha med sig även under högsommaren, när kyliga kvällar kan infinna sig. Den här vita tröjan med svarta ränder kommer från Ellos, se mer och köp tröjan här (reklamlänk).

Annons
Randig stickad tröja i svart och vitt från Ellos
Klicka på bilden för att komma direkt till tröjan.

9. Midikjol

Jeanskjolen är den trendigaste kjolmodellen våren 2024 – men kjolen i midilängd är utan tvekan den mest tidlösa. Tack vare sin vadlånga design funkar den perfekt att bära på kontoret, samtidigt som den gör sig riktigt bra med en trendig tank top och några smycken till festen. Den här midikjolen i svart satin kommer från Lindex och är ett tidlöst plagg som kommer bäras länge. Läs mer och köp kjolen här (reklamlänk).

Svart midikjol i satin från Lindex
Klicka på bilden för att komma direkt till kjolen.

10. Vita sneakers

Tut, tut, säger bilen som sopar gatorna rena från grus – och hurra säger vi som då äntligen kan ta fram våra vita sneakers utan att riskera att de är gråmelerade vid dagens slut. New Balance har många riktigt snygga och klassiska sneakersmodeller som alla passar lika bra till jeans som till midi- eller minikjolen. Läs mer och köp dessa vita sneakers här (reklamlänk).

Annons
Vita sneakers för dam från New Balance
Klicka på bilden för att komma direkt till skorna.
Modeguide: 3 största trenderna inför våren och sommaren 2024Brand logo
Modeguide: 3 största trenderna inför våren och sommaren 2024
Annons
Annons