Artikeln innehåller reklamlänkar
basplagg till basgarderoben för tidlöst vårmode våren 2022

Vintern övergår snart till vår och då vill vi vara redo med en bra basgarderob med nyckelplaggen som utgör en stilsäker grund. På så sätt går det nämligen att ta in olika trender utan att se ut att komma direkt från catwalken och inte minst för att behålla en stil som fortfarande känns som ens egen, men med trendiga inslag.

För hur mycket vi än gillar att haka på nya modetrender så älskar vi enkla klädval, som inte skapar onödig stress på morgonkvisten, ännu mer.

Plaggen som utgör den ultimata basgarderoben våren 2022

Från trenchcoat och jeansjacka till ballerinaskor och vita sneakers – här är basplaggen som låter dig bära upp vårens trendplagg riktigt stilsäkert.

Trenchcoat

Den eleganta trenchcoaten är tidlös och lika snygg alla år, men är dessutom lite extra trendig våren 2022. Den här kommer från Cos och har en riktigt snygg design. Läs mer och köp trenchcoaten här (länk till Cos).

beige trenchcoat för dam från COS våren 2022

Klicka på bilden för att komma direkt till trenchcoaten.

Solglasögon

Ett par solglasögon är ett måste i vårgarderoben, både stilmässigt och såklart som skydd mot solens starka strålar. Dessa är sköldpaddsmönstrade och kommer från CW by Carin Wester. Läs mer och köp solglasögonen här (länk till Åhléns).

sköldpaddsmönstrade solglasögon för dam från C.W By Carin Wester våren 2022

Klicka på bilden för att komma direkt till solglasögonen.

Beige kavaj

Under vår- och sommarmånaderna får den klassiska kavajen gärna gå i ljusare toner. Den här kavajen från Filippa K är dessutom i en dovt beige nyans som gör sig lika bra under resten av året också. Spana in kavajen och köp den här (länk till Åhléns).

beige kavaj för dam från Filippa K våren 2022

Klicka på bilden för att komma direkt till kavajen.

Vit skjorta

Är den vita skjortan måhända vårt allra mest tidlösa basplagg? Klart står i alla fall att det är ett säkert kort som funkar i precis alla situationer – från strandlooken och utekvällen till kontoret och festen. Den här bomullsskjortan kommer från H&M och har en lätt oversized passform. Kolla in skjortan och köp den här (länk till H&M).

vit oversized skjorta för dam från H&M våren 2022

Klicka på bilden för att komma direkt till skjortan.

Ljusa jeans

Våren innebär ljusa jeans, och de får gärna även vara croppade, som de här 501:orna från Levi's. De har varumärkets klassiska mönster på bakfickorna och en rak passform som gör dem tidlösa och oberoende av trender. Läs mer och köp jeansen här (länk till Åhléns).

ljusa jeans 501 cropped för dam från Levi's våren 2022

Klicka på bilden för att komma direkt till jeansen.

Ballerinas

Varmare temperaturer kan innebära en utmaning på skofronten. Hur håller man stilen när fötterna smälter i varma boots? Ett par ballerinaskor är lösningen på skodilemmat, och idag finns det många varianter som är stilrena snarare än romantiska. Dessa i en beige nyans kommer från Arket och är gjorda i tåligt läder. Läs mer och köp skorna här (länk till Arket).

beige ballerinas i skinn för dam från Arket våren 2022

Klicka på bilden för att komma direkt till skorna.

Jeansjacka

Denim, denim, denim – det hör inte bara jeansen till utan vi bär gärna materialet även på överkroppen. Jeansjackan är en gammal goding som har funkat i många år och kommer att göra det i många till. Just den här jeansjackan från C.W By Carin Wester har en tidlös design och samtidigt det där lilla extra i form av ett knytskärp i midjan. Läs mer och köp jeansjackan här (länk till Åhléns).

jeansjacka med skärp för dam från C.W By Carin Wester våren 2022

Klicka på bilden för att komma direkt till jackan.

Stickad tröja

Säsongen är långtifrån över för stickade tröjor bara för att varmare tider närmar sig – tvärtom! En mjuk och värmande stickad tröja gör det nämligen möjligt att börja med den tunna vårjackan ännu tidigare. Dessutom är den skön att ha med sig även under högsommaren, när kyliga kvällar kan infinna sig. Den här vita tröjan med svarta ränder kommer från Stylein, läs mer och köp tröjan här (länk till Åhléns).

vit randig stickad tröja med polokrage för dam från Stylein våren 2022

Klicka på bilden för att komma direkt till tröjan.

Satsa på randigt i vår – 14 stilsäkra tröjor i trendmönstret

Midikjol

Minikjolen är den trendigaste kjolmodellen våren 2022 – men kjolen i midilängd är utan tvekan den mest bärbara. Tack vare sin vadlånga design funkar den perfekt att bära på kontoret, samtidigt som den gör sig riktigt bra med en trendig tank top och några smycken till festen. Den här midikjolen i svart satin kommer från By Malene Birger och är ett tidlöst köp som kommer bäras länge. Läs mer och köp kjolen här (länk till Wakakuu).

svart midikjol i satin för dam från By Malene Birger våren 2022

Klicka på bilden för att komma direkt till kjolen.

Vita sneakers

Tut, tut, säger bilen som sopar gatorna rena från grus – och hurra säger vi som då äntligen kan ta fram våra vita sneakers utan att riskera att de är gråmelerade vid dagens slut. Superga har många riktigt klassiska sneakersmodeller i form av vita tygskor, som alla passar lika bra till jeans som till midi- eller minikjolen. Läs mer och köp skorna här (länk till & Other Stories).

vita sneakers/tygskor för dam från Superga våren 2022

Klicka på bilden för att komma direkt till skorna.

14 trendplagg under 600 kronor till våren

Så stylar du den vita skjortan – på tre enkla sätt med Emma Danielsson
2:27

Efter reklamen: Så stylar du den vita skjortan – på tre enkla sätt med Emma Danielsson

(2:27)

Slå på ljud