Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Shoppingexperten: Det här packar jag i weekendbagen i vår

07 mar, 2024 
weekendbag
Har du en weekendresa bokad den närmsta tiden? Här guidar Feminas shoppingredaktör dig till snygga weekendväskor och den ultimata packlistan!
Annons

Basgarderoben är en ständig älskling hos oss mig skriver shoppingartiklar här på Femina – och något som vi märker att även många av er läsare uppskattar. Nu när våren är på ingång vankas det kanske en och annan weekendresa för att få uppleva ett miljöombyte och få ny inspiration – något som också kan innebära funderingar kring packningen.

Leonie Hanne Milano Fashion Week
Streetstyle-ikonen Leonie Hanne bjuder på stilinspiration framför Duomo i Milano.Foto: TT/Instagram

Packningstips till weekendbag:

Eftersom jag dagligen skriver om shoppingtips inom mode, och dessutom vågar påstå att jag är något av ett packningsproffs, har jag snappat upp ett och annat som jag kan dela med mig av. För att underlätta resepackningen kan du bland annat tänka på att:

Annons
  • Rulla kläderna i så stor utsträckning som möjligt. Då tar de otroligt mycket mindre plats i väskan än om du viker dem – och blir dessutom ofta mindre skrynkliga.
  • Satsa på basplagg eller en kapselgarderob – att alla plagg går att bära med varandra gör det enklare att variera dina outfits, även med få plagg.
  • Investera i bra miniförpackningar för schampo, balsam och liknande som du kan återanvända gång på gång. De är dessutom lika bra att använda på längre resor eftersom man sällan använder upp hela innehållet!
reseförpackning till weekendbag
Detta resekit innehåller två små flaskor för exempelvis schampo och balsam, en flaska med pumpkork samt två små burkar som är perfekta för ansiktskräm och solskydd för ansiktet. Klicka här för att läsa mer och köpa kitet.

Snygga weekendbags som är perfekt på resan

Det finns flera olika smarta och snygga alternativ när det kommer till vad du ska ha packningen i.

Kabinväska handbagage

En smidig kabinväska på hjul är såklart det smidigaste alternativet, särskilt om du ska ta dig till och från flygplatser och liknande. Den här kabinväskan har mått som i skrivande stund är tillåtna i kabinen hos de flesta flygbolagen. Läs mer och köp kabinväskan här (reklamlänk).

weekendväska – kabinväska som handbagage för flyg
Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.

Packkuber, Arket

Ett riktigt bra och enkelt sätt att hålla ordning i packningen är att använda sig av packkuber, så att du enkelt grupperar innehållet i packningen och vet var du har vad. Dessa från Arket är dessutom snygga och kommer i tre olika storlekar, se mer och köp dem här (reklamlänk).

Annons
Snygga packkuber i beige från Arket
Klicka på bilden för att komma direkt till packkuberna.

Weekend bag dam

Betydligt snyggare är det dock med en weekendväska utan hjul – perfekt om du till exempel ska ta bilen eller tåget någonstans och inte behöver släpa väskan till och från flygplatser eller liknande. Då satsar jag gärna på en riktigt snygg vintage-väska från Celine! Se mer och köp väskan second hand här.

Weekendväska Macadam från Celine
Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.

Packlista weekend

Här är plaggen som Feminas shoppingredaktör packar ner för en weekend till storstäder som Milano, Paris, Amsterdam, Köpenhamn eller London våren 2024!

Annons

Trenchcoat, Only

Eftersom det i princip bara går att få med sig en enda jacka i weekendpackningen satsar jag gärna på en tidlös variant som går att klä upp till festen eller den fina middagen och samtidigt ned till en dag på stan. En tunn trenchcoat med en tidlös design kommer att passa till alla tillfällen. Läs mer och köp trenchcoaten här (reklamlänk).

beige trenchcoat för dam från Only
Klicka på bilden för att komma direkt till trenchcoaten.

Vit skjorta, Ellos

En klassisk vit skjorta är ett plagg som du kommer att kunna ha i garderoben under många år framöver. Den här i klassisk, något längre, modell funkar lika bra att bära med kjol eller shorts nu som med jeans eller midikjol i höst. Se mer och köp skjortan här (reklamlänk).

Annons
Vit lång skjorta i bomull för dam från Ellos
Klicka på bilden för att komma direkt till skjortan.

Raka jeans, & Other Stories

Ett par raka jeans platsar alltid i basgarderoben! Dessa jeans med hög midja har den perfekta blå färgen och är dessutom favoriterna hos Feminas moderedaktör Sara Löf Nyqvist. De raka benen gör att de går att bära med i princip allt, se mer och köp jeansen här (reklamlänk).

Raka jeans med hög midja och stretch för dam från Lindex
Klicka på bilden för att komma direkt till jeansen.
Annons

Vändbart skärp, cos

Stylingen blir mer av en utmaning på resande fot, när du inte har tillgång till alla smycken och accessoarer. Satsa därför på några få, väl utvalda, accessoarer som passar med det mesta och som ger en outfit det där lilla extra. Det här bältet har ett snyggt guldfärgat spänne och är dessutom vändbart, så att du kan bära det med antingen den svarta eller den ljusbeige sidan utåt. Ett riktigt smart mångsidigt inslag i resegarderoben! Se mer och köp skärpet här (reklamlänk).

svart och beige vändbart skärp med guldspänne från Cos
Klicka på bilden för att komma direkt till skärpet.

Denimtopp, Stockh lm/MQ

Genom att satsa på mångsidighet i de "större" plaggen som tar upp mer plats i väskan kan du ta ut svängarna lite mer i toppar och annat som tar mindre plats. Den här jeansbustiern prickar in säsongens stora denimtrend och går att bära på många olika sätt, till exempel över den vita skjortan dagtid och med endast jeans för en trendig double denim-look. Se mer och köp toppen här (reklamlänk).

Annons
Trendig bustier i denim från Stockh lm/MQ
Klicka på bilden för att komma direkt till toppen.

Halsband, Caroline Svedbom

Ett vackert halsband klär upp vilken look som helst och gör stor skillnad för helhetsintrycket. Just nu ser vi många smycken med pärlor som alltså är både fina och trendiga. Det här halsbandet med en liten pärla passar till det mesta och är ett perfekt vardagssmycke på resan (och annars också). Läs mer och köp halsbandet här (reklamlänk).

guldhalsband med pärla för dam från Caroline Svedbom
Klicka på bilden för att komma direkt till halsbandet.

Midikjol, Lindex

Midikjolen är ett plagg som fungerar under alla säsonger, inte minst hösten, våren och sommaren. Den har därför en given plats i weekendväskan – är det varmt bär du den luftiga kjolen med sandaler eller sneakers, och om kylan drar in drar du bara på ett par strumpbyxor under. Den här varianten är gjord i glansig satin som lyfter looken lite extra, men som fungerar lika bra dagtid. Se mer och köp kjolen här (reklamlänk).

Annons
Svart satinkjol i midilängd från Lindex
Klicka på bilden för att komma direkt till kjolen.

Sneakers, Adidas Samba

Satsa på ett par sneakers i en tidlös design som passar i många olika sammanhang. Adidas Samba är den absolut trendigaste sneakern du kan bära just nu, men den stilrena designen gör också att den kommer vara lika snygg efter att hajpen har lagt sig. Se mer och köp skorna här (reklamlänk).

svarta och vita sneakers i modellen samba från Adidas för dam
Klicka på bilden för att komma direkt till skorna.
Annons

Stickad tröja, Ellos

En stickad tröja är riktigt bra att ha med i packningen i vår, när det är lätt att bli lite för optimistisk med temperaturerna. En variant med dragkedja fram är dessutom smart då du kan bära den med kragen upp eller ned beroende på väderlek och preferens. Denna variant kommer i en snygg ljusbrun nyans och finns även i grått, se mer och köp tröjan här (reklamlänk).

Ljusbrun stickad tröja med krage och dragkedja från Ellos
Klicka på bilden för att komma direkt till bib:en.
Modeguide: 3 största trenderna inför våren och sommaren 2024Brand logo
Modeguide: 3 största trenderna inför våren och sommaren 2024
Annons
Annons