Trendar: KarriärDin ekonomiBostadBudgettipsSpartips

Lyxfällan-profilernas bästa tips för att spara pengar

31 okt, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Magdalena Kowalczyk och Magnus Hedberg från Lyxfällan.
I en lågkonjunktur kan det vara bra att hålla i pengarna, och spara in slantar där det går.
Lyxfällan-programledarna Magdalena Kowalczyk och Magnus Hedberg delar med sig av sina bästa tips för att få rätsida på ekonomin!
– Gör det du själv vill, till den kostnad du själv har råd med, säger Magnus Hedberg.
Annons
Ekonomitips från "Lyxfällans" experterBrand logo
Ekonomitips från "Lyxfällans" experter

När det råder lågkonjunktur och inflation är det många av oss som behöver hålla lite extra hårt i plånboken för att få ekonomin att gå ihop. Men hur ska man egentligen göra för att spara pengar i vardagen?

Är det några som har svaret på den frågan är det Lyxfällan-programledarna Magdalena Kowalczyk och Magnus Hedberg. De har flera bra tips för att hålla privatekonomin i schack!

1. Överkonsumera inte

Magdalena Kowalczyk menar att ett viktigt första steg för många att ta är att förhålla sig till de pengarna man har, och inte ta lån eller handla på kredit.

– Konsumera bara för pengar som finns på kontot. Då garanterar man att undvika problem, säger hon.

2. Släpp föreställningar om vad du ”ska” ha

Något Magnus Hedberg sett under sina många år i Lyxfällan är att personer spenderar över sin förmåga för att de tänker att ”alla andra har ju detta”.

Annons

– Det är ofta så att folk har en bild av vad man måste ha. Man måste ha senaste mobilen, man måste ha nya kläder, man måste göra det här på helgen. Men man måste väldigt lite om man ska överleva. Så om du inte har råd att göra alla de där ”najsiga” grejerna så finns det oftast mycket mer att spara in på än vad man själv tror.

3. Umgås på ett billigt sätt

Bara för att du ska spara pengar behöver livet inte bli tråkigt – du kan fortfarande vara social och ha det trevligt med vänner och familj.

– Umgås med människor analogt, ansikte mot ansikte. Drick kaffe, ät en enkel middag. Skala medvetet ner konsumtionen på tjusiga middagar och sånt som man vet att det hade gått åt mycket pengar till, utan att offra trivseln, säger Magdalena Kowalczyk.

Magnus Hedberg håller med:

– Ja precis, ha trevligt och njut utan att det behöver kosta pengar. Bry dig inte om vad andra tänker och tycker, och vad andra gör. Gör det du själv vill, till den kostnad du själv har råd med och njut av det.

Annons