Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Femina på plats i Almedalen – bjuder in till seminarium om kvinnlig makt

01 jul, 2022 
AvRedaktionen Redaktionen
Fotograftt.
Femina, Sveriges största livsstilsmagasin för kvinnor, bjuder under Almedalsveckan in till ett seminarium om kvinnlig makt – utan härligheten. Läs mer om var, och när, det äger rum.
Annons
Expertens 5 bästa tips när du sparar pengar till dina barnBrand logo
Expertens 5 bästa tips när du sparar pengar till dina barn

Efter 145 år av Olof, Göran, Carl, Fredrik och Stefan, fick Sverige sin första kvinnliga statsminister. Var det bra så? Är vi framme nu?

Inte i närheten visar flera branschrapporter.

”Redan om två år ser Sverige ut att bli sämst i Norden på jämställdhet”, konstaterar stiftelsen Allbright som pekar på att nio av tio börs-vd:ar är män och att samma moderna svenska företagsledare som ger sken av att jämställdhet är affärsmässigt viktigt, förbehåller de tyngsta titlarna till män.

I Femina nummer 9 finns en stor intervju med Magdalena Andersson: om makten, mammarollen, pappans alzheimer och väninnorna.

Vad krävs för att glastaket ska krossas på riktigt i domänerna politik, näringsliv och ekonomi?

Och varför borde Magdalena Andersson vara charmigare och le oftare?

Femina är Sveriges största livsstilsmagasin för kvinnor och bjuder under Almedalsveckan in till seminarium om kvinnlig makt – utan härligheten.

Feminas nummer med intervjun med Magdalena Andersson – som det ser ut i butik och hos prenumeranter.

Feminas reportagechef Malin Roos leder samtalet och i panelen möts Tove Dahlgren, statsvetare och vice vd för Allbright och Shoka Åhrman, Feminaprofil och sparekonom på SPP.

Annons

I samband med detta har Femina också intervjuat Magdalena Andersson, Sveriges första kvinnliga statsminister, på plats i Sagerska palatset. Intervjun, som sträcker sig över tio sidor, finns i Femina nummer 9.

Här kan du möta Femina i Almedalen 2022

Vad: Seminariet ”Hur kan kvinnlig makt fortfarande vara provocerande 2022?”

Arrangör: Femina

När: Måndagen den 4 juli kl 14.30-15.15

Var: Mellangatangatan 5. Du kan också se seminariet live, via Instagram

Fotnot: Feminaomslaget med Magdalena Andersson kommer man bara kunna hitta i Visby under söndagen och måndagen, det är tryckt i en limiterad upplaga.

Annons