Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

10 hotell med pool i Barcelona

10 aug, 2018 
AvSara Lund
Att åka till Barcelona innebär ofta mycket shopping, mat, kultur och stadspuls – men ofta även värme. Att bo på ett hotell med pool är därför ett perfekt sätt att kombinera en sol- och weekendsemester i härliga Barcelona.
Annons

Barcelona ligger vid Kataloniens kust i Spanien. Från Sverige tar det cirka tre timmar att flyga – vilket gör resemålet till en perfekt plats för weekends. Staden är omgiven av stränder men trots det är det många som föredrar pool på hotellet, då vädret ofta kan bjuda på sol och medelhavsvärme.

Vi har därför listat tio hotell i Barcelona som erbjuder pool – både gemensamma och privata.

1. Ohla Barcelona 

Det här hotellet har 74 rum och åtta våningar, och ligger nära konserthuset Palau de la Musica Catalana. Det är ett lyxhotell som erbjuder takpool, terrass, spabehandlingar, gym och tre restauranger. På hotellet ligger även den berömda cocktailbaren Ohla Boutique. Perfekt hotell för dig som gillar shopping, kultur och lyx.

Annons

2. Hotel Silken Ramblas 

Det här 4-stjärniga hotellet ligger centralt i Barcelona, bara 100 meter från Plaza Catalunya. Det finns 105 rum där du kan välja på allt från dubbelrum till sviter. Hotellet har takterrass med utomhuspool, solstolar och parasoller – samt bastu för den som önskar. Här finns det även möjlighet att boka rum med egen terrass.

3. Hotel Miramar Barcelona 

5-stjärnigt hotell som ligger på kullen Montjuic, något som gör att du får en utsikt över både medelhavet och Barcelona. På 18 minuters promenad kommer du till stranden och i närheten kan du även testa på vindsurfing. Hotellet har 75 rum och erbjuder spa, en takterrass, inom- och utomhuspool, barnpassning, massage på rummet och ångbastu. Här är det vanligt att par gifter sig, så ett perfekt hotell för en romantisk weekend.

Annons

4. Catalonia Square

Här är hotellet som bland annat erbjuder rum med egen pool och terrass. Det är gångavstånd till stranden och hotellet ligger mitt i Barcelonas centrum. Det finns 58 rum där storleken varierar från 28 till 45 kvadratmeter. Här finns det även gemensam utomhuspool och gym – samt rumservice där du bland annat kan beställa tapas.

5. Catalonia Ramblas 4* Sup

Mitt i Barcelona centrum, i närheten av det berömda Las Ramblas, ligger det här hotellet med 221 rum. Här finns det en säsongsöppen utomhuspool och för den som önskar finns det även rum att boka med egen terrass och pool. Utöver det erbjuder hotellet även spa – där massage, skönhetsbehandlingar, bastu, ångbastu och bubbelpool finns tillgängligt.

Annons

6. Gran Hotel Havana

Det här hotellet har 4,5 stjärnor och är ett lyxhotell med sex våningar, 145 rum, takterrass och utomhuspool. Hotellet ligger mitt i Barcelonas puls och du har nära till olika förbindelser för att ta dig runt i staden. Här går badrummen i marmor och rummen är inredda med klassisk stil.

7. Hotel 1898

Hotel 1998 ligger i en 1800-talsbyggnad på den populära gatan Las Ramblas. På sju minuters promenad tar du dig till Barcelonas katedral, Santa Eulàlias . På Hotellet finns både inom- och utomhuspool samt ett fullständigt spa. På taket finns en uppvärmd pool och solterrass, och hotellets restaurang serverar medelhavsmat. Perfekt val för dig som gillar shopping och god mat.

Annons

8. Hotel Jazz 

Det här hotellet beskrivs som ett romantiskt hotell som passar par. Det är lite billigare än andra hotell, men bjuder ändå på elegans och lyx. Här finns det 108 rum, takterrass med pool, restaurang och bar. Det ligger nära bussstationen och du kan enkelt upptäcka Barcelonas gator. Hotellet har 3 stjärnor.

9. Catalonia Plaza Cataluña

Här bor du centralt och nära Palau de la Musica Catalana. Hotellet har sju våningar med hela 150 rum. Det finns restaurang, bar, utomhuspool och takterrass på hotellet. Rummen är mellan 30-40 kvadratmeter och det finns möjlighet till att boka ett rum med privat pool.

Annons

10. Catalonia Portal de l’Angel 

Det här hotellet ligger mitt i Barcelonas gotiska kvarter, Barri Gotic, nära populära gatan Las Ramblas. Hotellet har fem våningar och 84 rum, och är 3-stjärnigt. Här bor du även nära stranden, och på hotellet finns det en bar, utomhuspool och terrass. Plus är att hotellet ligger nära tåg- och tunnelbanestationer.

 

Fler weekend-tips hittar du här: 

Annons