Artikeln innehåller reklamlänkar

Törstar du efter att ge dig av på en romantisk weekend med fokus på att bara vara? Då är Köpenhamn ett ypperligt alternativ. Staden är härligt internationell och kombinationen av människor, miljö och kultur får i princip vem som helst att trivas. Dessutom är vägen till vårt grannland i söder inte särskilt lång och de möjliga resvägarna är många – med andra ord ett perfekt resmål för en spontan avstickare i kärlekens tecken.

Men för att på riktigt kunna njuta av sin resa spelar boendet en betydande roll. Här listar vi fem lyxiga hotell med romantisk känsla:

1. Hotel D’Angleterre

Hotel d'Angleterre är ett exklusivt hotell med central placering i Köpenhamn

Foto: Hotel d’Angleterre

Sugen på att lyxa till det ordentligt? Då är det här är exklusiva hotellet med mysig känsla garnaterat något för er. Boendet är beläget vid Kongens Nytorn i centrala Köpenhamn och från centralstationen är det gångavstånd. Hotellet har bland annat restaurang, bar, gym och utomhuspool. Samtliga rum är lyxigt inredda och det går att boka allt från standardrum till sviter.

Läs mer och boka här. (länk till Hotels.com)

2. 71 Nyhavn Hotel

71 Nyhavn Hotel är ett mysigt och romantiskt hotell i Köpenhamn

Foto: 71 Nyhavn Hotel

Det här är ett hotell med historisk charm placerat i populära Nyhavn. Hotellet huserar i två nyrenoverade packhus från tidigt 1800-tal och från hotellets sydsida har man utsikt mot båtarna i hamnen. Interiören är tidlös och skandinavisk, men med bevarade detaljer från tiden som varit.

Läs mer och boka här. (länk till Hotels.com)

3. Hotel Skt Petri

Populärt designhotell i Köpenhamn

Foto: Hotel Skt Petri

För det designintresserade paret är det här centralt belägna hotellet ett perfekt alternativ. Hotel Skt Petri är nämligen ett av Köpenhamns ledande designhotell och rummen är inredda i skandinavisk stil med mörkt trä och mässing. På hotellet finns bland annat bar, restaurang och gym.

Läs mer och boka här. (länk till Hotels.com)

4. Nimb Hotel

Nimb Hotel är ett lyxigt och romantiskt hotell i Köpenhamn

Foto: Nimb Hotel

Det här är ett lyxigt boutiquehotell beläget på Tivoli i Köpenhamn. Med andra ord perfekt för de som planerar för att kombinera sin romantiska weekend med ett besök på nöjesparken. Den imponerade hotellbyggnaden går i morisk stil och rummen är försedda med antika möbler och vackra stolpsängar.

Läs mer och boka här. (länk till Hotels.com)

5. Absalon Hotel

Hotell Absalon ligger i Vesterbro i Köpenhamn

Foto: Absalon Hotel

Vill ni komma bort från klassiker som Ströget och Nyhavn kan det här boendet vara något för er. Absalon Hotellet ligger i stadsdelen Vesterbro, alldeles intill populära Kødbyen, och passar dem som vill kombinera sin resa med bra shopping och härlig kultur. Hotellrummen är modernt inredda med färgsprakande interiör signerad Designers Guild.

Läs mer och boka här. (länk till Hotels.com)

Foto: Unsplash

Läs också:

Köpenhamns bästa inredningsbutiker – 11 tips!

Kika in i Nobis vackra hotell i Köpenhamn

Resa med barn – tips och 9 häftiga resmål du inte vill missa!