Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

9 helt magiska hotell för en vinterweekend

22 okt, 2020 
AvNina Nyström
Vackra vintervyer med norrsken och glasigloos
Har du också norrskensspaning på din bucket list? Eller kanske en övernattning på Ishotellet? Här är 9 tips på fantastiskt coola och lyxiga boendealternativ i norr.
Annons

Kanske är det just nu, i coronans spår, när möjligheterna till långväga vinterresor ser ytterst tveksamma ut, som du ska satsa på en riktigt lyxig vinterhemester istället? Garanterat en upplevelse för livet, dessutom är det en gynnsam miljö med både glest med andra gäster och mycket frisk luft.

Onekligen är det framför allt till grannlandet i öst du ska bege dig för att maxa norrskensupplevelsen. I norra Finland finns ett imponerande utbud av lyxiga hotellanläggningar perfekta för en vinterweekend. Men, även Sverige och Norge har några pärlor. Kolla in den här listan, som garanterat får även den mest frusne vinterhatare att vilja boka NU!

Glasigloo, timmerhus och ishotell – 9 boende för norrskensspaning

Arctic Bath – Harads

I vintras öppnade det omtalade lyxhotellet i Luleälven, uppbyggt som ett runt timmerbröt för att passa in i omgivningen. Av de 12 rummen ligger vissa på pålar halvt på vatten, halvt på land, andra ligger ute i älven. Alla rum har stora panorama-industrifönster med utsikt över den omgivande naturen. I mitten av bygget kan du hoppa i älven för ett uppfriskande dopp och sedan värma dig i bastun. Hotellets restaurang fokuserar på lokala råvaror med samiska influenser. I den natursköna omgivningen kan du roa dig med bland annat isfiske, norrskensspaning, älgsafari, björnspaning, snöcykling och snöskopromenad.

Annons

Snowhotel – Kirkenes, Norge

Även Norge har sin variant på ishotell. På Snowhotel i Kirkenes kan man bo i såväl mysiga trähyddor med fantastisk utsikt över fjällen och natthimlen som i de typiska snösviterna. Restaurangen är uppbyggd helt av snö och magiskt utsmyckad med fantastiska skulpturer. Självklart finns det en bastu att värma sig i.

Aurora Village – Ivalo, Finland

Hotellet består av 28 glasigloos med eget badrum och en mysig rustik restaurang med en stor eldstad i mitten. Du kan också uppleva norrskenet från bastuns stora fönster. Den rastlösa kan prova på massor av olika klassiska vinteraktiviteter, men också exempelvis fatbike och fotokurser.

Annons

Inari Wilderness Hotel – Inari, Finland

Mysigt beläget vid Inari-sjön. Välj mellan boende i glastipi eller modernt och mysigt inredd timmerstuga med stora fönster, kitchenette och öppen spis. Restaurangen serverar mat med inspiration från den lappländska omgivningen.

Arctic Snow Hotel & Glass Igloos – Rovaniemi, Finland

Välj mellan boende i glasigloo eller på snöhotellet, unikt designat varje år. Spana in norrskenet i en utomhusjacuzzi och njut av flera bastus – varav en bastu är gjord av snö – bara bänkarna är av trä! Sängarna i glasigloosarna är uppfällbara så du kan ligga i timtal och betrakta himlens skådespel.

Annons

Kakslauttanen – Saariselkä, Finland

De runda igloosarna är några av världens mest uppmärksammade glasigloos, men anläggningen erbjuder även boende i traditionella trästugor. De allra lyxigaste igloosarna har eget badrum med bastu och kombinerar mysigt timmerboende med en glasigloo-del. Men det finns även hela sex andra bastur, alla med egen öppen spis och relaxrum. Hotellet har också världens största rökbastu– som till och med har en egen restaurang!

Annons

Bland aktiviteterna finns huskyturer, rensafari, snöskoterturer och skidåkning. Och inte minst kan man hälsa på hemma hos tomten.

Glass Resort – Rovaniemi, Finland

Var och en av de 24 igloosarna har eget privat spabad utomhus, bastu, kitchenette och ett sovloft med glastak. Även restaurangen bjuder på en magnifik utsikt över omgivningarna, genom de stora fönstren. Den berömda tomtebyn i Rovaniemi ligger nästgårds och bjuder på massor av roligheter för barnfamiljen.

Annons

Snow Village – Kittilä, Finland

I den finska versionen av ishotellet huserar bar, restaurang och rum helt gjorda av is och snö, med magiska konstverk skulpterade varje år. Här har du också nära till flera skidorter.

Northern Lights Village Levi/Saariselkä, Finland

Här kan du sova i en mysigt inredd aurora-hydda med stora fönster mot himlen och dess magiska skådespel. På hotellet finns såklart även bastu och möjlighet för ett dopp i en isvak. Den som vill uppleva norrskenet ännu närmare naturen kan välja mellan ett digert utbud av mysiga utflykter med renar, huskyhundar eller skoter.

LÄS MER:

Annons