Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Reseexperten: 4 saker du aldrig ska köpa på en flygplats

09 dec, 2022 
AvAino Oxblod
FotografInstagram, TT.
Det blir snabbt väldigt dyrt att vistas på en flygplats – att köpa mat och snacks kostar mycket mer när du ska flyga än när du är i stan.
Nu delar reseprofilen Sabina med sig av fyra saker som det aldrig är värt att köpa på en flygplats, och som du kan spara in pengar på.
Annons
Fem favoriter från Femina: Resa med handbagageBrand logo
Fem favoriter från Femina: Resa med handbagage

Det finns få ställen i samhället som är så dyra att vistas på som en flygplats. Långt bort från stan och utan konkurrens kan flygplatserna ha väldigt höga priser på mat, dryck, snacks och shopping, och om du tillbringar en längre tid på en flygplats kan det lätt kosta dig många hundralappar.

Men det går också att undvika vissa vanliga fällor, vilket gör att du kan spara pengar som är roligare att spendera på andra ställen än just flygplatsen.

Youtube-profilen Sabina är mer känd som ”Girl vs globe”, och har gjort en karriär på att resa världen över. Som erfaren resenär och flygplatsbesökare har hon flera tips på hur man håller kostnaderna nere. I en video på Instagram, som The Sun uppmärksammat, delar hon med sig av fyra saker som man aldrig ska köpa på flygplatsen.

Annons

Det ska du aldrig köpa på flygplatsen

Först på listan är tidningar.

– Nummer ett är magasin, dem kan du alltid hitta gratis på olika ställen på flygplatsen, säger Sabina och visar ställen hon kunnat plocka upp gratis nummer av Vanity Fair och GQ på.

Många köper vatten på flygplatsen, eftersom man inte får ta med fulla vattenflaskor in genom säkerhetskontrollen. Enligt Sabina är det dock ingen anledning till att köpa dyra vattenflaskor vid gaten.

– Betala aldrig för vatten, ta bara med en flaska som som kan fylla på, säger hon.

Det går alltså att ta med tomma vattenflaskor i säkerhetskontrollen, och sedan fylla på dem efteråt.

Bli inte lurad av taxfree

Att handla i taxfreen är också en vana för många som reser, men det är sällan värt att lägga pengar på dyra produkter där. I stället brukar Sabina plocka på sig prover gratis.

Detsamma gäller parfymerna. Även om det är härligt att lukta fräscht på resan är en parfym i stort sett alltid dyrare på flygplatsen än om du beställer den online, även om det är taxfree. Spruta på dig parfymen du gillar i taxfreen, men beställ den sedan på internet i stället.

Annons