Fem favoriter från Femina: Resa med handbagage
0:57

Efter reklamen: Fem favoriter från Femina: Resa med handbagage

(0:57)

Slå på ljud

Det finns få ställen i samhället som är så dyra att vistas på som en flygplats. Långt bort från stan och utan konkurrens kan flygplatserna ha väldigt höga priser på mat, dryck, snacks och shopping, och om du tillbringar en längre tid på en flygplats kan det lätt kosta dig många hundralappar.

Men det går också att undvika vissa vanliga fällor, vilket gör att du kan spara pengar som är roligare att spendera på andra ställen än just flygplatsen.

Youtube-profilen Sabina är mer känd som ”Girl vs globe”, och har gjort en karriär på att resa världen över. Som erfaren resenär och flygplatsbesökare har hon flera tips på hur man håller kostnaderna nere. I en video på Instagram, som The Sun uppmärksammat, delar hon med sig av fyra saker som man aldrig ska köpa på flygplatsen.

Missförståndet på flyget – på grund av hennes kläder

Det ska du aldrig köpa på flygplatsen

Först på listan är tidningar.

– Nummer ett är magasin, dem kan du alltid hitta gratis på olika ställen på flygplatsen, säger Sabina och visar ställen hon kunnat plocka upp gratis nummer av Vanity Fair och GQ på.

Många köper vatten på flygplatsen, eftersom man inte får ta med fulla vattenflaskor in genom säkerhetskontrollen. Enligt Sabina är det dock ingen anledning till att köpa dyra vattenflaskor vid gaten.

– Betala aldrig för vatten, ta bara med en flaska som som kan fylla på, säger hon.

Det går alltså att ta med tomma vattenflaskor i säkerhetskontrollen, och sedan fylla på dem efteråt.

Den här tiden på dygnet ska du alltid boka flyget

Bli inte lurad av taxfree

Att handla i taxfreen är också en vana för många som reser, men det är sällan värt att lägga pengar på dyra produkter där. I stället brukar Sabina plocka på sig prover gratis.

Detsamma gäller parfymerna. Även om det är härligt att lukta fräscht på resan är en parfym i stort sett alltid dyrare på flygplatsen än om du beställer den online, även om det är taxfree. Spruta på dig parfymen du gillar i taxfreen, men beställ den sedan på internet i stället.

Mest läst