208776820

michaeljung
Fem favoriter från Femina: Resa med handbagage
0:57

Efter reklamen: Fem favoriter från Femina: Resa med handbagage

(0:57)

Slå på ljud

Att bege sig ut på en mysig semesterresa är något som de allra flesta njuter av, eller drömmer om. Men att ta sig till resemålet kan vara desto jobbigare om man är rädd för att flyga och fruktar att planet ska krascha när det blir turbulens under flygresan.

Det få känner till är att det faktiskt går att minska risken för turbulens under flygningen, om man tar i beaktning när man flyger. Vissa tider på dagen är det nämligen mindre risk för att det ska bli en jobbig flygning.

Flygvärdinnans tips på hotellet – så ska du aldrig göra

Piloten Morgan Smith berättar i en intervju med The New York Times att det är mindre risk att hamna i turbulens om man tar ett morgonflyg, snarare än om man flyger på dagen eller eftermiddagen.

– Det blir varmare på eftermiddagen, och värmen som stiger från marken ökar risken för turbulens närmare marken och turbulens som orsakas av stormar, säger Morgan Smith till tidningen.

Samtidigt är piloten tydlig med att turbulens inte är något att vara rädd för, då det inte är farligt.

– Det enda folk behöver vara rädda för i turbulens är att kanske spilla ut sin drink under flygningen.

Spänn fast dig under turbulens

Det är också viktigt att sitta fastspänd under turbulens, något kabinpersonalen alltid påminner om – annars finns det faktiskt en risk att skada sig.

– De flesta skador som orsakats av turbulens grundar sig i att passagerarna inte suttit fastspända på sin plats när det blir guppigt. Så se till att ha säkerhetsbältet på, och ställ inte ner en dryck på din dator.

Flygvärdinnan: Det här kan göra att du uppgraderas på planet

Att sitta långt fram i planet är också att rekommendera för de som är flygrädda och mår dåligt av turbulens. En flygvärdinna konstaterar i brittiska The Sun att det mildrar upplevelsen.

– För de som är riktigt rädda för turbulens är mitt råd att sitta så långt fram som möjligt, för det blir som en våg. Det som blir ett litet gupp i början av planet kan kännas mycket värre när det nåt slutet av planet.

Mest läst