Att åka på bröllopsresa förknippas ofta med exklusiva resmål som kostar skjortan. Men det finns faktiskt alternativ för dig som vill hålla det lite billigare – eller för dig som kanske inte vill vara borta alltför länge. Nyckeln är ofta att boka resan i god tid och noga kolla upp vilka hotell som är mest prisvärda.

Här tipsar vi om nio populära (och lite billigare) resmål som passar perfekt för bröllopsresan.

1. Franska rivieran, Frankrike

Franska rivieran

Franska rivieran. Bild: TT/Stockfoto

Hyr bil och upptäck den lyxiga, charmiga och romantiska franska rivieran. Här finns allt som kan tänkas behövas på en bröllopsresa – god mat, fina stränder, shopping och romantiska små smultronställen. Tips är att bo lite enklare för att sedan upptäcka lyxen på egen hand – och därmed hålla nere priset rejält.

Hotelltips: Westminister Hotel & Spa, Nice. Här kan du läsa mer och boka (reklamlänk från CJ).

2. Santorini, Grekland

Santorini

Santorini, Grekland. Bild: TT/Stockfoto

Den romantiska ön Santorini erbjuder lyx utöver det vanliga. Det är en populär ö för smekmånaden och har flera exklusiva hotell. Men här kan du även hitta hotell i en lägre prisklass – så varför inte boka en resa till ön och uppleva den på egen hand? Kanske hyra en moped eller en egen båt? Här kan ni hålla priset nere om ni lägger tid på att leta runt efter bra hotell och flygbiljetter.

Hotelltips: Meltemi Village. Här kan du läsa mer och boka (reklamlänk från CJ).

3. Dalmatien, Kroatien

Kroatien

Ni behöver inte resa över halva jordklotet för att komma till kritvita stränder och kristallklart vatten. Bara några flygtimmar bort finns en av världens finaste stränder – Zlatni Rat. Satsa på ett hotell en bit från stranden så blir det billigare, samt boka flygbiljetter i tid för en billigare resa!

Hotelltips: Hotel Milna Osam. Här kan du läsa mer och boka (reklamlänk från CJ).

4. Lofoten, Norge

Lofoten

Lofoten, Norge. Bild: TT/Stockfoto

Ett perfekt resmål för er som inte gillar att sitta still och spendera hela resan i en solstol. Här kan ni få möjligheten att se norrsken och uppleva miljöer utöver det vanliga. Varför inte ta tåget och upptäck Sveriges vackra grannland? Ett måste om ni älskar äventyr!

Hotelltips: Lofoten Arctic Henningsvaer Hotel. Här kan du läsa mer och boka (reklamlänk från CJ).

5. Sicilien, Italien

Sicilien

Sicilien, Italien. Bild: TT/Stockfoto

Medelhavets största ö erbjuder allt från vackra stränder till historiska byggnader och god italiensk mat. Här kan ni kombinera en strand- och stadsresa i ett! En paradisö som inte ligger alltför långt bort, men som fortfarande känns som en riktig drömresa. Boka i god tid och njut av bröllopsresan – utan att spräcka er budget.

Hotelltips: Hotel Kalura. Här kan du läsa mer och boka (reklamlänk från CJ).

6. Paris, Frankrike

Paris

Paris, Frankrike. Bild: TT/Stockfoto

Vill ni åka på en kort bröllopsresa som innehåller allt det där romantiska som man önskar? Ja, då är Paris det perfekta alternativet. Njut av romantikens stad, historiska byggnader, shopping och middagar på den berömda floden Seine. Här behövs det inte mer än några dagar för att fylla på kärleksbatterierna!

Hotelltips: Hotel Marignan Champs-Elysées. Här kan du läsa mer och boka (reklamlänk från CJ).

7. Venedig, Italien

Venedig bröllopsresa

Venedig, Italien. Bild: TT/Stockfoto

Att resa till Venedig slår aldrig fel. Den italienska staden är belägen i och omkring en lagun, vilket gör den extra charmig och speciell. Har du redan upptäckt Paris så är Venedig näst på tur. Här är det många som firar kärleken! Och det bästa? En weekend räcker gott och väl!

Hotelltips: Hotel Firenze. Här kan du läsa mer och boka (reklamlänk från CJ).

8. Menorca, Spanien

Menorca

Menorca, Spanien. Bild: TT/Stockfoto

En ö i den spanska ögruppen Balearerna. En mindre och kanske mer okänd variant av Mallorca. Här kan ni njuta av varma soliga dagar, fina stränder och lugn och ro. En typisk solresa som är perfekt för er som bara vill komma bort och rå om varandra. Och nej, det behöver inte vara speciellt dyrt att åka dit!

Hotelltips: Barcelo Hamilton Menorca. Här kan du läsa mer och boka (reklamlänk från CJ).

9. Jyllands västkust, Danmark

Jylland, Danmark. Foto: TT/Stockfoto

Det är inte bara i Sverige vi har en så kallad ”bästkust” – en sådan hittar vi även i grannlandet Danmark. Här kan ni njuta av milslånga stränder. Perfekt för er som älskar strandlivet och vill koppla av med en bra bok i stolstolen. Det bästa? Ni kan ta tåget eller båten!

Hotelltips: Munkebjerg Hotel. Här kan du läsa mer och boka (reklamlänk från CJ).

Läs mer:

Ska ni på smekmånad? 8 drömmiga platser för bröllopsresan

ELLE listar: 2019 års största bröllopstrender