Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Dags för staycation? Här är Västkustens bästa sommarpärlor!

28 maj, 2020 
AvRebecca Wictor
Hotell Riviera Strand i Båstad
Staycation har aldrig varit mer aktuellt än nu. I sommar är vi många som letar pärlor i närområdet för att få till en härlig semester i Sverige. Här tipsar vi om 7 underbara sommarställen på västkusten, du inte vill missa.
Annons

Videon kunde inte hittas

Upplev 6 svenska semesterpärlor i sommarBrand logo
Upplev 6 svenska semesterpärlor i sommar

Har du ingen sommarstuga och brukar spendera semestern i andra länder? Då kan denna sommaren kännas extra deppig. Men sörj inte utan ta chansen att upptäcka Sverige och närområdet. Vi slår vad om att det finns mycket kvar att upptäcka och förundras av.

7 fina sommarställen på Västkusten

Det finns gott om pärlor i vårt avlånga land, men visst är det något speciellt med västkusten? Här kan man välja mellan vita stränder som bjuder på after beach och riktig utlandskänsla men också härliga naturupplevelser och gömda små gastronomiska pärlor. Här är några av våra favoriter:

staycation båstad

1. Hotel Riviera Strand, Båstad

Ett underbart hotell precis vid kusten, men ändå lite gömt i tallskogen. Här kan du tanka internationell hotellkänsla, njuta av sol och bad eller ta en tur på den långa strandpromenaden. Det finns gott om golfbanor och vackra stränder att upptäcka i närheten. Här kan du läsa mer och boka (reklamlänk)

Annons
staycation lagunen

2. Lagunen cottages and Hostel, Strömstad

Hyr en fin stuga i Strömstad! Här kan du paddla kajak, vandra, fiska eller bara hänga på stranden och njuta. Det finns även bubbelpool och bastu om vädret skulle bli sämre. Här kan du läsa mer och boka (reklamlänk)

staycation falkenberg

3. Ocean Hotel, Skrea strand Falkenberg

På ett underbart läge precis vid stranden hittar du Ocean Hotel, du kan i princip gå rakt ut på sanden från ditt rum. En riktig sommaridyll och missa inte Lisa Lemkes härliga krog, Prostens Pizza, när du ändå är i trakten. Här kan du läsa mer och boka (reklamlänk)

Annons
staycation göteborg

4. La Mer, Göteborg

Varför inte göra något nytt och ta in på ett båthus med härlig takterass i centrala Göteborg. Om du gillar semester i städer med shopping och nöje men ändå vill få lite exklusiv känsla på semestern. Här kan du läsa mer och boka (reklamlänk)

staycation smögen

5. Wallentinska huset, Smögen

Ta färjan ut till Smögen i sommar och bo mitt i den pittoreska småbåtshamnen. Njut av att ha havet när inpå och strosa på den långa träbrygga som är fylld med affärer i fiskebodar. Läs mer och boka här (reklamlänk)

Annons
staycation grebbestad

6. Tanum Strand, Grebbestad

En klassisk svensk semesterort som håller vad den lovar. Ett härligt fiskeläge som erbjuder något för alla i familjen, barnpool och barnklubb, mysiga omgivningar och riktigt röjig after beach. Läs mer och boka här (reklamlänk)

Nösund havshotell

7. Nösund Havshotell, Orust

Längst ut på Orust hittar vi denna pärla, med ett underbart spa precis vid havskanten. En plats för total avkoppling och härliga naturupplevelser. Läs mer och boka här (reklamlänk)

LÄS MER:

Annons