Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Kvinnans virala tips: Därför filmar jag alltid mitt bagage innan flygresan

08 jun, 2023 
AvEbba S. Dahlman
FotografShutterstock
En kvinna på TikTok delar med sig av ett smart bagagetips.
Hon filmar nämligen ALLTID sina väskor innan flygresan.
Varför då? Få svaret här!
Annons
Fem favoriter från Femina: Resa med handbagageBrand logo
Fem favoriter från Femina: Resa med handbagage

För att parafrasera Gyllene tiders välkända hitdänga Sommartider: ”Semestertider, hej hej, semestertider!” Förhoppningsvis får du njuta av lite sommarledigt och kanske vankas till och med en utlandssemester?

Om du är en av de som har en flygsemester inbokad, är det här tipset för dig. En kvinna har nämligen fått stor uppmärksamhet på TikTok efter att ha delat med sig av ett smart bagagetips när du reser med flyg – hon filmar nämligen sina väskor innan hon reser.

Varför då? Få svaret här!

Kvinnans virala restips: ”Jag filmar alltid mitt bagage”

Flygpassagerare är ett kreativt folk, som ofta uppfinner nya smarta knep över hur man bäst har koll på sina tillhörigheter under resan. En sådan passagerare är Robin, känd under användarnamnet robinontheroad på plattformen TikTok.

Annons

Robin är en ”soloresare” som besökt 30 länder runtom i världen och dedikerat hela sitt TikTok-konto till att dela med sig av alla sina bästa resetips, resmål och ”omissbara” upplevelser på varje ställe.

I ett av hennes senaste videoinlägg berättar hon varför hon ALLTID filmar sitt baggage innan hon checkar in det på flygplatsen innan det är dags för boarding.

”Jag filmar alltid mitt bagage när jag står i check in-kön på flygplatsen, för säkerhets skull, om jag skulle behöva som bevis. Det har hittills räddat mig två gånger”, skriver Robin i videon samtidigt som hon visar hur hon filmar alla olika vinklar av sin carry on-resväska och svarta ryggsäck.

I kommentarsfältet förklarar hon att anledningen är att kunna påvisa hur väskan ser ut om den skulle komma bort eller skadas under resan. På så sätt är det lättare att begära ersättning.

”Jag filmar alltid mitt bagage när jag står i check in-kön på flygplatsen, för säkerhets skull, om jag skulle behöva som bevis”, skriver Robin i videoinlägget på TikTok.

”Jag kommer börja göra det här!”

Hennes TikTok-video, döpt till ”dagens tips” har fått drygt 490 000 visningar och folket i kommentarerna tackar och bockar – och understryker att de kommer göra samma sak nästa gång de ska resa. Här är några av alla kommentarer:

Annons

”Jag kommer börja göra det här!”, skriver någon.

”Det här och en bild på väskans innehåll, särskilt smycken och andra stöldbegärliga föremål”, konstaterar en annan som redan verkar frälst av tricket.

”Jag brukar alltid försöka att inte checka in väskor när jag flyger, men om jag gör det någon gång, ska jag definitivt göra som du”, kommenterar en tredje person.

Robin visar hur hon filmar sitt bagage innan resan, i ett videoinlägg på TikTok.

3 tips för att undvika att bli av med bagaget när du reser

Förutom att filma ditt baggage innan flygresan finns det andra tips och tricks för att försäkra dig om att bagaget inte tappas bort, en inte helt ovanlig risk... tyvärr!

1. Undvik att checka in baggage

I den mån det går är det allra bästa såklart att inte checka in baggage. Handbagaget har du ju med dig hela tiden och då är du själv ansvarig över att hålla koll på det. Det sparar dig dessutom både pengar och tid, eftersom du slipper stå och vänta på bagaget vid ”bagage reclaim”-rullbandet.

Annons

2. Spåra ditt bagage

Det finns flera billiga teknikprylar på marknaden som gör att du kan märka dina väskor med en Bluetooth-sändare. Exempelvis Apples AirTags. På så sätt kan du använda din telefon för att se exakt var ditt bagage befinner sig. PS. Läs dock på noga kring dessa innan du använder dem, de kan nämligen också användas av oärliga människor som vill spåra dig.

3. Spara alla kvitton

Reseexperter tipsar också om hur du ska bete dig OM olyckan är framme och du blir av med ditt bagage. Det bästa tipset är att spara alla kvitton på saker du tvingas inhandla för att ersätta det du förlorat. På så sätt kan du få ersättning från flygbolaget i efterhand.

Annons