Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Smarta knepet på hotellrummet – om du glömt laddaren hemma

28 apr, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Har du råkat glömma din mobilladdare hemma, eller har du rest till ett land med andra sorters elkontakter?
Oroa dig inte, du kommer kunna ladda mobilen ändå – bara du känner till det här knepet.
Annons
6 saker att tänka på innan du checkar ut från hotelletBrand logo
6 saker att tänka på innan du checkar ut från hotellet

Hur många gånger du än kollar igenom packningen kan det ändå visa sig att du har glömt något viktigt när du anländ på hotellrummet och ska packa upp. Inte sällan är det där du verkligen behöver, men har glömt att ta med, en mobilladdare.

I dag är nästan alltid adaptern och själva laddningssladden separata, och adaptern att ladda med i väggen kan minst sagt råka komma på villovägar. Alla länder har inte heller samma typ av kontaktuttag som i Sverige, och om du råkat resa till ett land med andra kontakter utan att veta om det kan det här knepet också vara minst sagt bra att kunna.

Smarta tipset på hotellrummet

Nu tipsar Reader's digest om ett smart knep som kan vara avgörande att känna till om du hamnar i en sådan här laddningsknipa. De flesta som glömt laddare på semestern kommer nog ändå köpa en ny till slut, men det är bra att veta hur du kan göra om du inte vill att mobilens batteri ska hinna ta slut innan dess.

– Har du glömt din laddare? Inga problem, säger tidningens Armen Adamjan i ett klipp på sociala medier.

Tipset kräver att ditt hotellrum har en tv-apparat, något som ändå är vanligt oavsett prisklass på hotell och hotellrummet. De flesta tv-apparater har nämligen usb-portar på baksidan, som du kan använda som nödladdare med din vanliga sladd. Bara koppla i sladder i usb-porten och ladda sedan mobilen som vanligt!

Annons