Se också: 10 plagg du aldrig bör bära på ett flyg - enligt kabinpersonalen!
1:31

Efter reklamen: Se också: 10 plagg du aldrig bör bära på ett flyg - enligt kabinpersonalen!

(1:31)

Slå på ljud

Flygvärlden kan kännas spännande och främmande – man reser med flygplan ibland, men vet inte så mycket om hur det egentligen går till bakom kulisserna. Hur kommunicerar flygvärdinnorna med varandra, vad ska man göra för att få deras uppmärksamhet, och går det egentligen att bli uppgraderad till första klass genom något magiskt knep?

Flygvärdinnan Donata Valentinaite är från Litauen, och hon delar generöst med sig av sitt liv bland molnen – på Instagram skriver hon inlägg om hur det är att arbeta som flygvärdinna ombord på plan. Hon har hittills besökt 36 länder i jobbet under sina fem år i jobbet.

Flygvärdinnans smarta knep när väskan väger för mycket

Flygvärdinnan: De får uppgradering ombord

I en intervju med The Daily Star konstaterar Donata att hon är ganska principfast, och medan andra kanske uppgraderar passagerare till höger och vänster, så vill hon inte göra det och tycker att det är oprofessionellt.

– Passagerare betalar pengar för de sittplatserna och det vore orättvist och oprofessionellt att göra undantag, säger hon till tidningen.

Flygvärdinnan uppskattar absolut att få gåvor från snälla passagerare i form av godis, och ger kanske de lite extra uppmärksamhet tillbaka, men konstaterar att det bara finns ett sätt att uppgraderas till första klass ombord på planet om hon bestämmer.

Därför finns speciella flygplansreglerna

De som Donata gör undantag för är nämligen annan flygpersonal som flyger privat.

– Om det är våra kolleger som flyger med oss så behandlar vi varandra som familj och företaget bjuder sina anställda. Så vi försöker alltid göra vårt bästa om vi har kolleger ombord, säger hon och fortsätter:

– Men om du är passagerare borde du uppgradera dig när du checkar in om du vill uppgraderas.

Se också: Fem favoriter från Femina: Resa med handbagage
0:57

Efter reklamen: Se också: Fem favoriter från Femina: Resa med handbagage

(0:57)

Slå på ljud
Mest läst