Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Europas finaste stränder är utsedda – här är hela listan

27 feb, 2019 
AvEmma Castman
TripAdvisers lista över Europas bästa stränder
I Europa finns det gott om vackra ständer att besöka. Från Grekland och Spanien till Storbritannien och Skottland. Här är en lista på kontinentens 25 finaste strandplatser – bra inspiration till nästa solsemester.
Annons

Nu har de finaste ständerna 2019 utsetts i TripAdvisor’s Travellers’ Choice Awards. En årlig utmärkelse där resenärerna själva är med och påverkar resultatet. Listan är nämligen baserad på miljontals omdömen och åsikter från turister världen över.

På årets lista finns inte helt överraskande klassiska strandresemål som Spanien och Grekland representerade, men också några mer oväntade kandidater – som Storbritannien och Skottland.

Här är Europas bästa ständer 2019:

1. La Concha Beach, Spanien

Strandtips: La Concha Beach, Spanien

Var: San Sebastian, Spanien
Varför: La Concha Beach i populära San Sebastian, Spanien, är en lång och bred strand med avslappnad atmosfär – passande för alla typer av resenärer. Stranden ligger i en skyddande vik med klart vatten och vackra vyer runt omkring.

Annons

2. Spiaggia dei Conigli, Italien

Strandtips: Spiaggia dei Conigli, Italien

Var: Lampedusa, Italien
Varför: Spiaggia dei Conigli ligger placerad i Lampedusa, mellan Sicilien och Nordafrika, och utgörs av en stor strand med vackert turkost vatten. Vyerna är fantastiska – och stranden tillsammans med den omgivande naturen utgör ett naturreservat. Spiaggia dei Conigli nås via stigar, så hit bör man plocka med sig ordentliga skor.

3. Falésia Beach, Portugal

Strandtips: Falésia Beach, Portugal

Var: Olhos de Agua, Portugal
Varför: En lång sandstrand med mycket plats och med häftiga klippor som bakgrund. Falésia Beach är dessutom perfekt för en promenad eller en joggingtur, speciellt vid soluppgången.

Annons

4. Playa de Ses Illetes, Spanien

Strandtips: Playa de Ses Illetes, Spanien

Var: Formentera, Spanien
Varför: Stranden Playa de Ses Illetes sträcker ut sig på den norra delen av Formentera i Spanien. Vattnet är klart, stranden långgrund – vyerna otroliga.

5. Balos Lagoon, Grekland

Strandtips: ​Balos Lagoon, Grekland

Var: Kissamos, Grekland
Varför: Den här stranden ligger på nordvästra Kreta och är ett mycket populärt utflyktsmål – både för badsugna och naturintresserade. Den långgrunda lagunen har turkost vatten och en vacker sandstrand.

Annons

6. Bournemouth Beach, Storbritannien

Strandtips: Bournemouth Beach, Storbritannien

Var: Bournemouth, Storbritannien
Varför: Bournemouths sandstrand ligger i södra England, men den stora stranden för tankarna till betydligt varmare breddgrader. Under varma sommardagar passar många på att sola och bada vid stranden, även om vattnet oftast är något kallare än vid Medelhavet.

7. Elafonissi Beach, Grekland

Strandtips: Elafonissi Beach, Grekland

Var: Elafonissi, Grekland
Varför: Elafonissi Beach ligger på sydvästra Kreta och är en långgrund sandstrand med kristallklart vatten. Dessutom kryllar det av vackra snäckor på stranden – och så är strandkanten rosa. Med andra ord – mycket Instragramvänlig.

Annons

8. Fig Tree Bay, Cypern

Strandtips: Fig Tree Bay, Cypern

Var: Protaras, Cypern
Varför: Fig Tree Bay i Cypern är en mycket populär sandstrand med kristallklart vatten och mindre badklippor omkring. På plats finns dessutom ett stort utbud av aktiviteter och flera restauranger intill.

9. Spiaggia di Cala Rossa, Italien

Strandtips: Spiaggia di Cala Rossa, Italien
Foto: TripAdvisor

Var: Favignana, Italien
Varför: Spiaggia di Cala Rossa är placerad på Favignana, en ö vid Siciliens västkust. Platsen är vacker och häftig med fina sandstensformationer och flera grottor. Här finns ingen direkt strand, och för att nå det kristallklara vattnet behöver man passar klippor, så badskor är att rekommendera.

Annons

10. Playa de Muro Beach, Spanien

Strandtips: Playa de Muro Beach, Spanien

Var: Playa de Muro, Spanien
Varför: Playa de Muro Beach ligger i Playa de Muro i Mallorca, Spanien. Stranden är cirka fem kilometer lång, perfekt att promenera på, och vattnet är klart och fint. Under högsäsong kan det vara väldigt folktungt på stranden.

11. Playa de Cofete (Fuerteventura, Spanien)
12. Luskentyre (Luskentyre Beach Harris, Skottland)
13. Kleftiko Beach (Milos, Grekland)
14. Kleopatra Beach (Alanya, Turkiet)
15. Iztuzu Beach (Dalyan, Turkiet)
16. Simos Beach (Elafonisos, Grekland)
17. Praia Da Rocha (Paria da Rocha, Portugal)
18. Nissi Beach (Ayia Napa, Cypern)
19. Tropea Beach (Tropea, Italien)
20. Konnos Bay (Ayia Napa, Cypern)
21. Icmeler Beach (Icmeler, Turkiet)
22. Praia do Camilo (Lagos, Portugal)
23. Plage de Palombaggia (Porto-Vecchio, Frankrike)
24. Cala Mariolu (Baunei, Italien)
25. Kaputas Beach (Kas, Turkiet)

Foto: TT/Shutterstock

Läs mer:

Annons