Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelser

Flygvärden: Därför ska du aldrig ha shorts på dig när du flyger

30 jul, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT
Det finns mycket att tänka på när man ska ut och resa med flygplan.
Nu ger flygvärden Tommy sina bästa tips på vad man ska tänka på ombord, för att få en så bra och säker resa som möjligt.
– Försök att inte ha på dig shorts när du är på ett flygplan, säger han.
Annons
10 plagg du aldrig bör bära på ett flyg - enligt kabinpersonalen!Brand logo
10 plagg du aldrig bör bära på ett flyg - enligt kabinpersonalen!

Efter en lång pandemi är det allt fler som beger sig ut på flygresor i sommar, eller som har bokat en resa till hösten. Men det är inte utan att man känner sig lite ringrostig och orutinerad i resandet.

Därför ger nu flygvärden Tommy tips på smarta saker att tänka på innan man kliver ombord på flygplanet. I en video på sin kanal på Tiktok, som Ladbible har valt att lyfta, avslöjar han sina smartaste etikettknep för flygresan.

Högt upp på listan är ett shortsförbud – men det är för resenärens skull som shorts är smart att undvika om det går. Tommy menar nämligen att sätena kan vara fulla av baciller om man har otur, och detsamma gäller fönstren.

– Ha inte på dig, eller försök att inte ha på dig, shorts när du är på ett flygplan. Det är samma sak som med fönstren, man vet aldrig hur rent saker kommer vara, så om du har byxor på dig får du mindre baciller på dig, konstaterar han.

Annons

Tänk på hygienen på planet

Inne på toaletten finns det andra hygieniska aspekter att tänka på.

– Rör aldrig spolknappen med dina bara händer. Det är ärligt talat superohygienskt och rätt äckligt, så när du spolar ska du använda en pappershandduk inne på toaletten, säger han i videon.

Det är väldigt torr luft på flygplan, och det är ett klassiskt problem att man blir uttorkad om händerna och hyn. Flygvärden tipsar därför om att hjälpa kroppen motverka uttorkandet.

– Glöm inte att dricka vatten. Håll dig återfuktad. Du vill få i dig en halvliter vatten varje flygresa du åker, så tänk på det.

Sista tipset han kommer med är hur viktigt det är att våga säga till personalen om man mår dåligt – de vill bara hjälpa till.

– Var inte rädd för att säga till kabinpersonalen om du känner dig sjuk. Så om du behöver mat, vatten eller en kräkpåse, är det bara att säga till.

Annons