Fem favoriter från Femina: Resa med handbagage
0:57

Efter reklamen: Fem favoriter från Femina: Resa med handbagage

(0:57)

Slå på ljud

Har du frågor om flygplats eller flygplan finns det ju knappast någon bättre att fråga än en erfaren flygvärdinna! Elin Ronnydottir må bara vara 24 år gammal, men har arbetat inom flygindustrin sedan 2017, och har samlat på sig mycket erfarenhet sedan dess. Hon visar upp livet i luften på sina sociala medier, och i en intervju med Nyheter24 delar hon med sig av flera bra tips. Bland annat avslöjar Elin hur du ska göra för att lyckas knipa fönsterplatsen på planet – och det är kanske inte som man kan tro.

Spara pengar på flyget med smarta bagageknepet

Viktigast är att checka in online i stället för på flygplatsen, för online kan du få välja plats. Men du ska vänta en stund så att fler hinner checka in. På så sätt kan du se vart det finns tomma rader eller fönsterplats kvar.

– Man ska inte checka in för tidigt, utan man ska vänta ett tag med att checka in, tills att man tror att de flesta andra har gjort det, säger hon till Nyheter24.

Så får du planet att vänta in dig

Det många nog undrar över är hur man ska göra för att hinna med ett plan man är försenad till. Det är lätt att bara vilja ge upp om man kommer till flygplatsen för sent – men det finns faktiskt knep att ta till. Du ska inte springa till säkerhetskontrollen om du är sen, utan till incheckningen.

– Det är faktiskt så, att det kan öka chansen att komma med på flyget om man gör det. För att ett flygplan får inte lyfta med en väska vars ägare inte finns ombord, säger Elin till sajten.

Det är okej att ta med sig från hotellrummet när du checkar ut

Det tar ofta längre tid att lasta av väskan än att bara vänta in den sena passageraren igen, så därför väljer många flygbolag att bara vänta in sin sena medresenär om personen har en väska incheckad.

Mest läst