Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Spara pengar på flyget med smarta bagageknepet

06 mar, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
tips packa resväska flyg
Vill du slippa betala extra för incheckat bagage på flyget?
Med de här smarta packningsknepen kan du spara pengar och samtidigt resa med lättare packning.
Här är fem sätt att spara pengar på ditt bagage!
Annons
Fem favoriter från Femina: Resa med handbagageBrand logo
Fem favoriter från Femina: Resa med handbagage

De flesta flygbolagen tar extra betalt för att ha incheckat bagage, och beroende på resa så kan denna kostnad göra resan ganska ordentligt mycket dyrare. Men om du reser med enbart handbagage kan du komma ganska mycket billigare undan – och det behöver inte påverka din resa negativt.

Tom Walley är reseexpert, och ger i The Sun sina bästa tips för att kunna resa med lättare bagage och slippa köpa till incheckat bagage.

1. Boka boende där duschartiklar ingår

Att packa med schampo, balsam, hudkräm och duschkräm kan ta mycket plats i väskan, och om du bara flyger med handbagage får du inte ha med förpackningar som är större än 100 ml. Men om du bokar ett boende där duschartiklar ingår så slipper du tänka på det.

Annons

2. Packa allsidiga kläder

Att packa allsidiga kläder innebär att du packar plagg som går att kombinera på många olika sätt. På så sätt slipper du ha med dig så många plagg – du kan kombinera de få plaggen du har på olika sätt så att det ändå känns som nya outfits!

3. Maximera väskans skrymslen

Många passagerare maxar inte sina väskors olika skrymslen och vrår, vilket gör att det finns mer plats att packa på än vad som utnyttjas. Små saker som smycken och underkläder kan du till exempel förvara i skor eller jackfickor. Tänk också på att rulla plaggen i packningen för att få plats med mer.

4. Bär skrymmande plagg på planet

I stället för att packa ner de större plaggen i din packning är det dessa plagg du bör ha på dig under flygningen. Välj boots, tjocktröja och kappa till flygningen och packa ner dina tygskor, mindre jacka och nättare kofta i väskan. De stora fickorna på kappan kan du också bära saker i under resan.

5. Gå igenom packningen

Många resenärer har en tendens att packa saker de aldrig ens använder under resan. När du har packat bör du kolla igenom väskan och fundera ett varv till om du verkligen behöver ha med allt du packat.

Annons