Fem favoriter från Femina – resespecial
1:08

Efter reklamen: Fem favoriter från Femina – resespecial

(1:08)

Slå på ljud

Kat Kamalani arbetade som flygvärdinna och har byggt upp erfarenhet och kunskap under många år. I en video på Tiktok, som The Sun har lyft, avslöjar Kat nu fem saker hon aldrig skulle göra själv som resenär på ett flygplan – och det är saker du kanske aldrig skulle tänka på.

Flyga utan snacks

Kat menar att du aldrig ska gå på ett plan helt utan snacks, för som hon säger – du vet aldrig vad som kommer hända. Risken finns att resan tar mycket längre tid än du hade tänkt, eller att det blir några problem med matserveringen ombord. Bättre att ta det säkra före det osäkra!

Det här är det värsta du kan göra på hotell – enligt andra gäster

Dricka varmt vatten

Det här är något som flygvärdinnor brukar dela med sig av som tips – undvik varma drycker i kopp på plan.

– Konsumera aldrig någon dryck som inte är i en burk eller en försluten flaska. Anledningen är att vattentankarna aldrig rengörs. De är äckliga. Vattenkokarna rengörs mellan flygningarna, men kaffemaskinerna rengörs aldrig... och de är bredvid toaletterna.

Ignorera flygvärdinnorna

Flygvärdinnorna är med på planet för att alla ska få en så bra och säker resa som möjligt – lyssna därför på deras instruktioner.

– Jag kommer alltid lyda flygvärdinnorna och göra vad de säger.

Komma oförberedd

Problem kan uppstå när som helst under en resa, så det är bäst att komma förberedd. Kat säger att hon själv aldrig skulle resa utan att ha olika alternativ förberedda under resans gång.

– Jag kollar upp alternativa flygplatser, alternativa flygningar och hotell, bara i fall något händer.

Smarta knepet på flygplanet för en bekvämare resa

Avslöja för mycket personligt

Det är lätt hänt att börja prata med sin medpassagerare – men var försiktig med att lämna ut för mycket information om dig själv. I kommentarsfältet är det många som håller med om att det här är ett viktigt tips.

”Du har så rätt med punkt fem. För sju år ungefär blev jag lurad på ett plan när en kvinna berättade en snyftstory. Lärde mig min läxa!”

Mest läst