Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Glamping 2.0: Hyr husbilar inredda som hotellsviter

15 jun, 2020 
AvNina Nyström
Camping vid stranden och interiör
I sommar utforskar vi Sverige – och husbil är ett perfekt sätt att upptäcka nya pärlor. Men kanske tror du att du skulle sakna bekvämligheterna från ett hotellrum? Då är det här något för dig!
Annons
7 svenska öar att uppleva i sommarBrand logo
7 svenska öar att uppleva i sommar

En husbil ger dig möjligheten att vara spontan, du vet alltid att du har någonstans att sova, även om du inte vet exakt var. Siktar du på lite mer outforskade guldkorn ute i naturen är chansen dessutom stor att du får vara ensam runt lägerelden, perfekt ur distansieringsperspektiv.

Bakom initiativet med ”hotellhusbilarna” ligger Petter Stordalens hotell Hobo, som satt samman konceptet tillsammans med Volkswagen.

Husbilarna är kittade med saker man förknippar med ett designhotell: krispiga sängkläder, morgonrock, tofflor, hårfön, wifi, högtalare, designtidningar, sällskapsspel och så vidare.

Köket

Konceptet, som man har döpt till Hotel California, passar onekligen in i Hobos linje: När hotellet öppnade för fyra år sedan hade man som ambition ”att få atmosfären att skulle kännas ungefär som en roadtrip med en gammal Volkswagen-husbil eller känslan kring en lägereld.” Det lyckades man med, och nu är alltså det här nästa steg. En mer passande produktutveckling är svår att komma på.

Annons

Mat från stjärnkocken på Tak

Dessutom – som grädde på moset, ingår halvpension (frukost och middag), med en matkasse med en specialmeny signerad stjärnkocken Frida Ronge, kreativ ledare på restaurang Tak i Stockholm, även den i Stordalens regi.

Frida Ronges meny
Inget frystorkat så långt ögat når. Frida Ronge kirrar bland annat lyxig blåbärsgröt med granola och nötsmör och umamirik Ramen.

– Att vakna upp på en helt öde plats och i gryningen laga gröt på gaskök är lika mycket lyx som ett restaurangbesök på en finkrog för mig i dag, säger Frida Ronge. När jag fick frågan om vi kunde sätta ihop en matkasse med tillhörande meny till detta gick jag verkligen i gång. Känslan att dra i väg i en Folkabuss med hotellstandard och dessutom ha frukost och middagar planerade är obeskrivligt bra. Jag tror inte man kan få en bättre semesterupplevelse än så i sommar.

Och ja, självklart ingår städningen. Det är ju trots allt ett ”hotell”.

Sängen
Här sover man gott.

Så bokar du en av Hobos husbilar

Husbilarna är bokningsbara under fem veckor i sommar, med start den 6 juli. Man kan boka antingen två eller tre nätter, och priset ligger från 5 900 kronor.

Bokningen öppnar den 17 juni på hobo.se.

 

LÄS MER:

Annons