Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Flygvärdinnan: Därför ska du inte luta huvudet mot flygplansfönstret

25 apr, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Tycker du om att sitta vid fönsterplats för att kunna luta huvudet när du flyger?
Då är det dags att tänka om, menar flygvärdinnan Linda Ferguson.
Här är anledningen till att du inte ska luta huvudet mot fönstret på flygplanet!
Annons
10 plagg du aldrig bör bära på ett flyg - enligt kabinpersonalen!Brand logo
10 plagg du aldrig bör bära på ett flyg - enligt kabinpersonalen!

Många som reser med flygplan tycker om att ha fönsterplats – dels för att kunna titta ut genom fönstret under resans gång, men också för att kunna luta huvudet mot fönstret eller väggen. Känner du igen dig? Då kanske du kommer ändra beteende efter att ha läst den här artikeln.

Enligt en intervju med flygvärdinnan Linda Ferguson som The Sun publicerat finns det nämligen knappt ett smutsigare ställe på hela flygplanet än flygplansfönstret och området omkring. Detta då många resenärer sover, nyser eller hostar mot fönstret, samtidigt som de sällan torkas av.

För Linda finns det ett enkelt sätt att hålla sig borta från bakterierna ombord på planet – att inte röra sig i ansiktet.

– Jag ser att många tar med sig våtservetter för att torka av området runt sitt säte. Om det fanns ett sätt att visa alla bakterier på ett flygplan tror jag att det skulle skrämma slag på folk. Min tumregel är att jag aldrig har händerna i munnen eller nära ansiktet – och jag blir aldrig sjuk, berättar hon i intervjun.

Annons

Platserna som sällan rengörs på planet

Hon menar också att passagerarna som torkar av fönster, bälte och det nedfällbara bordet har rätt idé om hygienen ombord på flygplan. Särskilt de nedfällbara brickorna är smutsigare än man kan tro, då det finns passagerare som byter blöjor eller vilar fötterna på dem, och de sällan rengörs mellan flygningar.

Linda Fergusons sista tips är att tänka ett varv extra kring vad man förvarar i stolsfickan framför sätet. Det är nämligen också en plats som sällan rengörs, samtidigt som det är en förvaringsplats för snorpapper, kräkpåsar, tuggummi och halvätet godis.

Annons