Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Karen reste jorden runt med sin bebis – läs deras härliga historia

15 feb, 2016 
AvFemina
Många tänker nog att när väl första barnet är fött kommer det bli svårt att resa. Karen Edwards och Shaun Bayes från London tänkte precis tvärtom, och tog med sin knappt 1-åriga dotter på en jorden runt-resa.
Annons

Paret ställde in sina tillhörigheter i ett förråd, sålde bilen och hyrde ut bostaden. Med sig hade de endast en stor väska som skulle räcka under det tio månader långa äventyret. Här står dottern Esmé och bekantar sig med den.

Karen har alltid älskat att resa, och hon ville inte sluta med det bara för att hon fick barn. Esmé som nu är ett år gammal har redan varit i Irland, Singapore, Australien, Indonesien, Nya Zealand, Malaysia, Vietnam, Taiwan, och Hong Kong. ”Målet är att inspirera likasinnade reseälskande föräldrar – dina resdagar behöver inte vara över,” skriver Karen på sin blogg.

Innan de gav sig ut på sitt stora äventyr gjorde de även ett par kortare resor. Ett problem de upptäckte då var avsaknaden av kompisar i Esmés egen ålder. Här utforskar de sin egen hemort som turister och möter upp några gamla vänner.

 Här är deras första stopp på resan, i Queensland, Australien. Man undrar ju lite vad Esmé tänker där…

Annons

I bloggen och på Instagram skriver Karen om hur det fungerar att resa med ett litet barn, och de tipsar om allt som har gjort resan lättare för dem. Här till exempel tipsar de om ett bra substitut till barnstolen, som går att ha med sig på resan.

De skriver att det går utmärkt att använda sin bärselse för att spänna fast spralliga barn i stolen.

Den här väskan fylls med vatten som värms upp i solen, och används sedan som dusch. Perfekt för en människa i litet format.

Tydligen har bad varit det mest effektiva sättet att göra dottern nöjd under resan. Esmé älskar vatten.

Här badar de i Malaysia. Esmé är betydligt mer nöjd än sin mamma.

En klar fördel med att resa med en bebis är att det blir jämvikt!

Som sagt, massor av bad. Nu börjar de fundera på hur de ska hålla Esmé glad när de väl är hemma i London.

De har nyligen varit hemma i London i några månader, men tar varje tillfälle de kan att resa vidare. Det här är en av familjens senaste bilder där de sitter i en Tuk Tuk i Kambodja.

”Hon hade sina händer högt uppsträckta. Jag kan se att hon försöker fånga vinden i sina händer,” skriver Karen.

Esmé måste vara den mest beresta (snart) tvååringen som finns!

Följ familjen på resorna via deras blogg och Instagram.

 

AV JOEL LINDE

 

Missa inte att läsa:

Annons